AudiBlog.nl

Vier motoren met de kracht van een twaalfcilinder: Audi e-tron

Audi e tron autobild 1

De Audi e-tron is geen zwakke elektrisch aangedreven mini, maar een demonstratie van het technisch maak- en haalbare. In 2012 zou de 313 pk sterke hoog voltageracer op de markt moeten komen. Het Duitse AutoBild heeft de uitlaatgasvrije sportwagen al gereden.

Audi e tron autobild 2

Van de in totaal 4.500 Nm die de elektrische aandrijving vanuit stilstand produceren, vloeit normaal 70 procent naar de achteras en 30 procent naar de vooras. Bij scherpe bochten kunnen de wielen naar behoefte ook gescheiden bediend (aangedreven) worden.
Dat wekt de verwachting dat de e-tron lichtvoetig beweegbaar zal zijn, maar die bij het e-tron studiemodel in de vorm van bijna 2000 kilogram eigen gewicht, een belangrijke tegenstander vindt.
Aan rijdynamiek ontbreekt het echter niet – tenslotte is de bruikbare kracht van het motorenkwartet vergelijkbaar met de kracht van een twaalfcilinder-TDI, die bij 2500 t/min in de tweede versnelling versnelt. De e-tron kan zeker één ding: bomen uit de grond trekken.

Lees verder op: AutoBild

Audi e tron autobild 3


Gerelateerd nieuws