AudiBlog.nl

Audi en Volkswagen ondersteunen benefiet-wedstrijd voor slachtoffers Haïti [Persbericht]


* Bayern München en VfL Wolfsburg: topper voor het goede doel
* En miljoen euro voor “Wir wollen helfen Ein Herz für Kinder”
* Miroslav Klose en Marcel Schäfer treden op bij benefietuitzending

De huidige landskampioen van Duitsland (VfL Wolfsburg) treedt op korte termijn aan tegen meervoudig Duits voetbalkampioen FC Bayern München de club van Louis van Gaal. Bij deze wedstrijd draait het nu eens niet om punten of het kampioenschap, maar om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Beide clubs spelen belangeloos voor dit goede doel. Het bedrag dat deze wedstrijd opbrengt, komt via de actie Wir wollen Helfen Ein Herz für Kinder rechtstreeks ten goede aan de slachtoffers.

Het staat nu al vast dat de ingelaste Duitse topper één miljoen euro opbrengt. Volkswagen (al jarenlang partner van VfL Wolfsburg) en Audi (idem voor Bayern München) hebben namelijk toegezegd dat ze de opbrengst van de wedstrijd zullen aanvullen tot dat bedrag. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen daarover: “De beelden uit Haïti hebben ons diep geraakt. We hebben daarom direct besloten te helpen”. Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi: “Het is onze verantwoording én onze plicht om de mensen op Haïti financieel te ondersteunen.”

Spelers in actie

Individuele spelers van ‘Wolfsburg’ en ‘Bayern’ zijn direct al in actie gekomen om hun steentje bij te dragen voor de inwoners van Haïti. Zo kondigde Bayern-spits Miroslav Klose samen met Wolfsburg-verdediger Marcel Schäfer de komende topper aan in een live uitzending van de nationale Tv-zender ZDF. Klose: “Er zijn momenten dat kampioenschappunten en topscorerranglijsten even helemaal niet belangrijk zijn.” Marcel Schäfer: “Ook bij VfL Wolfsburg waren we het er gelijk over eens dat we moesten helpen. We zijn dan ook erg blij dat we samen met FC Bayern München en de partners van beide clubs een bijdrage kunnen leveren.”

Bron: Aud Nederland


Gerelateerd nieuws