AudiBlog.nl

Nieuw rijderstrio voor Audi R15 TDI

–  Audi breidt het rijderskader voor de 24u van Le Mans uit
–  Nieuw in het team: Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Treluyer
–  Gezamenlijk testen bij 1000-kilometer-race van Spa-Francorshamps

Bij de poging om de prestigieuze Le Mans beker terug naar Ingolstadt en Neckarsulm te halen, laat Audi Sport niets aan het toeval over. Niet alleen de techniek van de Audi R15 TDI is verder ontwikkeld. Ook het rijderskader voor de 24u van Le Mans is uitgebreid.

Met de Zwitser Marcel Fässler (33) De Duitser André Lotterer (28) en de Fransman Benoît Treluyer (33) heeft Audi voor de beroemdste lange afstandsrace ter wereld drie nieuwe coureurs in dienst genomen, die op 12/13 juni 2010 het stoeltje van een van de in totaal drie Audi R15 TDI delen.

“Wij willen en moeten in Le Mans vanwege de sterke concurrentie ook qua rijders optimaal opgesteld zijn”, verduidelijkt Audi-Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Daarom hebben wij besloten ons rijderskader uit te breiden. Marcel, André en Benoît zijn ons in de afgelopen jaren bijzonder positief opgevallen. Zij zijn gewend aan snelle diesel-sportwagen-prototypen en kennen elkaar erg goed. De drie zelf en wij zijn overtuigd, dat zij een zeer goede combinatie voor Le Mans zijn.”
Marcel Fässler nam in 2008 al deel in de American Le Mans Series en won twee races. André Lotterer maakte het afgelopen jaar een goede indruk met zijn Audi R10 TDI van het privéteam Kolles. Benoît Treluyer reed voor Peugeot in 2009 bij de 24u van Le Mans.

De drie coureurs waren kortgeleden bij Audi Sport in Ingolstadt voor de stoeltest, en zullen binnenkort de eerste testritten met de Audi R15 TDI afleggen. De eerste inzet van het trio zal op 9 mei zijn bij de 1000 km van Spa-Francorshamps, dat voor het Audi Sport Team Joest als generale repetitie voor de 24u van Le Mans dient.

“Voorlopig concentreren zich de plannen voor Marcel, André en Benoît volledig op Le Mans 2010”. zegt Dr. Wolfgang Ullrich. “Zij zijn alle drie nog relatief jong en kunnen zo ook op de lange termijn aan onze sportwagen-projecten gebonden worden.”

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws