AudiBlog.nl

Prominente rol Audi bij World Economic Forum [Persbericht]

* Audi e-tron en nieuwe Audi A8 geven acte de prsence
* Deelnemersvervoer per Audi A8 met Green Eco-sticker
* Audi en Volkswagen zetten in totaal meer dan 270 autos in

Audi is ook dit jaar weer nadrukkelijk aanwezig bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos (27-31 januari). De 40e editie hiervan vindt plaats onder het motto Improve the World: Rethink, Redesign en Rebuild. Audi voegt op geheel eigen wijze de daad bij het woord en toont er onder meer de nieuwe Audi e-tron en de eveneens nieuwe Audi A8 – de deelnemers worden vervoerd per Audi A8L 3.0 TDI. Dankzij hun gunstige verbruik en CO2;-uitstoot zijn deze modellen voorzien van een Green Eco-sticker, waardoor ze toegang hebben tot het centrum van Davos.

Het World Economic Forum (WEF) in Davos, waar prominente politici, wetenschappers en ondernemers zich inzetten voor een betere wereld, kenmerkt zich ook door een hoge mate van milieubewustzijn. Dat betekent onder meer dat het Zwitserse dorp ten tijde van het forum alleen toegankelijk is voor auto’s met Eco Green-sticker. Uitsluitend automodellen met een verbruik van maximaal 9,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van maximaal 230 gram/km komen hiervoor in aanmerking. De 270 auto’s die Audi en Volkswagen ter beschikking stellen, voldoen aan die norm. Dat geldt dus ook voor de 86 Audi’s A8L 3.0 TDI die worden ingezet voor het vervoer van de deelnemers. Deze auto’s hebben een gemiddeld verbruik van 8,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 224 g/km. Voor zeer speciale deelnemers aan het Forum staan in totaal 12 gepantserde Audi’s A8L klaar. Dit jaar staan namelijk weer vele prominente (wereld)leiders op de gastenlijst, onder wie de Franse President Nicolas Sarkozy, Morgan Tsvangirai (Premier van Zimbabwe), Jacob Zuma (President van Zuid-Afrika), José Luis Rodríguez Zapatero (Premier van Spanje) en Luiz Inácio Lula da Silva, President van Brazilië.

Elektrisch aangedreven e-tron in de schijnwerpers

Audi stelt niet alleen auto’s ter beschikking voor het vervoer van prominenten, ook de Zwitserse Politie kan gedurende het evenement beschikken over onder andere Audi’s Q5 en A6 Avant. Daarnaast staat de elektrische aangedreven Audi e-tron volop in de schijnwerpers. Dit model komt rechtreeks van de autotentoonstelling van Detroit, waar hij zijn wereldpremière vierde. Ook de inmiddels met vele prijzen onderscheiden nieuwe Audi A8 maakt zijn entree op het WEF.

Deelnemers achter het stuur

De deelnemers van het WEF kunnen zelf plaatsnemen achter het stuur van een van de twaalf Audi’s A5 Coupé. Onder begeleiding van instructeurs van de Audi driving experience kunnen ze hun rijvaardigheid aanscherpen op de dikke sneeuw- en ijslaag van het meer van Davos.
Audi is sinds 1987 exclusief ‘chauffeurpartner’ van het World Economic Forum, dat zodoende al 23 jaar met een vleugje ‘Voorsprong door techniek’ wordt opgeluisterd.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws