AudiBlog.nl

Test ACC (Adaptive Cruise Control): Audi A5 2e plaats

Adaptive Cruise Control Audi

Het gezaghebbende autoblad Auto Motor & Sport heeft als eerste ter wereld het functioneren van de ACC (Adaptive Cruise Control) bij vier verschillende auto’s en automerken vergeleken. Het gaat hierbij om de middenklassers: Audi A5, BMW 5er, Ford Mondeo en Passat CC.

Het principiële functioneren is sinds de introductie van ACC enkele jaren geleden niet veranderd: een in de neus van de auto geïnstalleerde radar meet met een kegelvormige 77 -GHZ- straal (lange afstandsradar) de afstand tot de voorligger. Met behulp hiervan regelt het door de elektronica gestuurde gas- en rempedaal passend aan de snelheid in.

De Audi A5 valt op door een snelle reactie en een harmonisch remgedrag. Verdwijnen de voorliggers – door bijvoorbeeld van rijstrook te veranderen – dan versnelt de auto weer vanzelf tot in ingegeven snelheid. De Audi versnelt vroeg, maar iets aarzelend.
De Audi bevalt door de comfortabele regeling en de mooie afstandsgrafiek.

Lees verder op: Auto Motor & Sport

Voor de Audi videopresentatie van de Adaptive Cruise Control klik hier

Bron video: Audi USA


Gerelateerd nieuws