AudiBlog.nl

Tom Kristensen “Sporter van het decennium”

TK Sporter vh decennium-audi_motorsport_100105_0001

–          Audi fabrieksrijder wint twee belangrijke verkiezingen in Denemarken

–          Onderscheiding van “TV2” en “Berlingske Tidende”

–          Ook “Sportwagen coureur van het decennium

Beter had het jaar 2010 voor Tom Kristensen niet kunnen beginnen: de Deen werd in zijn thuisland gelijk tweemaal tot “Sporter van het decennium” gekozen. Zowel het televisiestation “TV2” als ook het belangrijke dagblad “Berlingske Tidende” verleenden de Le Mans recordwinnaar de prestigieuze titel.

“Ik dank iedereen die mij gekozen hebben en mij aan deze onderscheidingen geholpen hebben”, verklaarde de Audicoureur. “Ik had tien jaar geleden niet kunnen dromen ooit zo succesvol te zijn. Maar destijds had ik het bijzondere geluk, bij Audi te komen. Het is een groot voorrecht, om nu al sinds een decennium tot de beste raceteams te mogen behoren.”

De achtvoudige Le Mans winnaar zette zich duidelijk bij de verkiezingen af van even zo populaire sporters als tennisprof Caroline Wozniacky, wielrenner Michael rasmussen en US- football-ster Morten Andersen.

Onlangs werd Tom Kristensen ook al onderscheiden door het Britse vaktijdschrift “Autosport”, die de Deen tot “Sportwagencoureur van het decennium” verkoos. Op plaats twee eindigde eveneens een Audicoureur, Allan McNish.

Tom Kristensen start sinds 2000 voor Audi en won inmiddels achtmaal de legendarische 24uur van Le Mans, vijfmaal de 12-uur van Sebring, „Petit Le Mans“ races op Road Atlanta en de LMP1-titel in de American Le Mans Series 2002. Van 2004 tot 2009 ging de Deen ook voor Audi in de DTM aan de start en scoorde met de Audi A4 in totaal vier overwinningen.

Voor 2010 concentreert Tom Kristensen zich op zijn grote passie: de sportwagenraces met Audi. Het hoogtepunt daarvan is opnieuw de 24 uurs race van Le Mans op 12/13 juni.

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws