AudiBlog.nl

4.000ste Lamborghini Murciélago SV gaat naar China

Op vrijdag 12 januari 2010 liep de Lamborghini Murciélago SV met serienummer 4.000 van de band, en gaat binnenkort naar de koper in China. De sportwagenbouwer vierde met het topmodel Murciélago een bijzonder productiejubileum: het vierduizendste exemplaar van de actuele twaalfcilinder bouwserie, een LP 670-4 SuperVeloce, verliet onlangs de fabriekshallen van Sant’ Agata Bolognese. De oranjekleurige supersportwagen gaat naar een klant in China.

“Wij zin blij, dat onze producten zoveel enthousiasme losmaken”, becommentarieert Stephan Winkelmann, President en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A. Het trotse productieaantal.
“Onze auto’s behoren tot de begerenswaardigste supersportwagens van de wereld. Wij beschouwen dit succes als een bevestiging van onze model- en ondernemingsstrategie.”

De jubileum-Murciélago met serienummer 4.000 is een heel bijzonder exemplaar. De Murciélago LP 670-4 SuperVeloce is nog sterker, lichter en sneller dan de Murciélago LP 640. Met het naar 670 pk gestegen vermogen van de 6,5 liter-V12 en een gewichtsafname van 100 kilogram, heeft de Murciélago LP 670-4 SuperVeloce een pk-gewichtsverhouding van slechts 2,3 kilogram per pk.
Hiermee katapulteert het zich in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 342 km/u. Door het duidelijk scherpere design toont dit op 350 stuks gelimiteerde model het potentieel al bij de eerste blik.

Onder de koolstofvezel-buitenhuid van de jubileum Murciélago in de kleur Arancio Atlas verbergt zich een interieur, waarin alcantara-bekleding en koolstofvezel-delen een hoogwaardige en puristische ambiente creëren. De sport-kuipstoelen zijn in zwart gehuld, met krachtige kleuraccenten in de lakkleur Arancio.
De grote achterspoiler versterkt de neerwaartse druk bij hoge snelheden, de geïntegreerde achteruitrijcamera ondersteund het makkelijke parkeren.

De SuperVeloce met nummer 4.000 werd door een klant in China bestelt, uitgeleverd wordt hij via de Showroom in Hangzhou. China is op dit moment de strategisch belangrijkste markt voor de Italiaanse sportwagen geworden. Lamborghini.

Bron: Lamborghini


Gerelateerd nieuws