AudiBlog.nl

Audi Motorsport Newsletter 01/2010

* Officiële DTM-testritten in Valencia
* Nieuwelingen voor het eerst in Audi R15 TDI
* Lucas Luhr reserverijder voor Le Mans
* Mike Rockenfeller wint in Daytona
* Tom Kristensen aan het revalideren

Officiële DTM-testritten in Valencia

Nog elf weken, dan begint op de Hockenheimring het nieuwe DTM-seizoen. Voor de eerste race en de presentatie in Wiesbaden op 18 april, vinden van 24-27 maart op het Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo in Valencia (Spanje) de officiële DTM-testdagen plaats. Audi pland de complete inzet van het 2010-DTM-rijderskader.

Nieuwelingen voor het eerst in de Audi R15 TDI

Bij meerdere testdagen in Sebring (VS) hadden de nieuw gecontracteerde Audi -coureurs Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Treluyer de gelegenheid, eerste testkilometers met de Audi R15 TDI af te leggen. Bij de op Sebring ingezette auto ging het om een interimmodel. De Roll-out van de met “R15 plus” aangeduide 2010-Le Mans-versie staat gepland voor eind februari/begin maart.

Lucas Luhr: reserverijder voor Le Mans

Audi fabriekscoureur Lucas Luhr werd door Audi als reserverijder voor de 24u van Le Mans genomineerd. De winnaar van de American Le Mans Series 2008 wordt dit jaar versterkt aan het GT3-project van Audi gebonden. In Sebring reed hij testritten met de langeafstands-versie van de Audi R8 LMS, zoals deze in 2010 door meerdere klantenteams bij de 24 uurs races op de Nürburgring zullen worden ingezet.

Twee private Audi R10 TDI in Le Mans

In totaal vijf Audi-prototypen zullen op 12/13 juni bij de 24u van Le Mans aan de start staan. Het privéteam Kolles kreeg twee startplaatsen en zal evenals vorig twee Audi R10 TDI inzetten. Het Duitse privéteam staat tevens geboekt voor de complete Le Mans Series 2010.

Marco Werner in Audi R8 LMS

Hoewel zijn fabriekscontract afgelopen is, zal Marco Werner aan het merk Audi en het Volkswagenconcern verbonden blijven, onder andere in de vorm van race-inzetten met de Audi R8 LMS. De 43-jarige startte in 2002 voor het eerst voor Audi in Le Mans en won de 24uurs-race in totaal driemaal. Tevens behaalde hij voor Audi drie titels in de LMP1-klasse van de American Le Mans Series en overwinningen bij de 12 uren van Sebring (VS) en bij de “Petit Le Mans”-race in Road Atlanta (VS).

Mike Rockenfeller wint in Daytona

Succesvolle seizoenstart voor Audi-fabrieksrijder Mike Rockenfeller. De 26-jarige kreeg van Audi Sport toestemming om met een Porsche-Riley aan de 24 uren van Daytona (VS) deel te nemen en won deze langeafstands-klassieker samen met Joao Barbosa, Terry Borcheller en Ryan Dalziel. Van Daytona reisde “Rocky” direct door voor de testritten met de Audi R15 TDI in Sebring.

Ekström en Scheider op de Hahnenkamm

De beide Audi-fabrieksrijders Mattias Ekström en Timo Scheider waren onder de vele prominente gasten bij de beroemde Hahnenkamm-Skirace in Kitzbühel (Oostenrijk) en de “Audi Night”, die inmiddels al voor de negende maal dit legendarische wintersport-gebeuren inleidde.

DTM-kampioen opent Audicentrum

Midden januari werd het nieuwe Audicentrum Mains geopend, dat a;s een van de eerste Audicentra in Duitsland naar het nieuwe terminal-concept van Audi is omgezet. Tot de gasten bij de opening behoorde ook de DTM-kampioen Timo Scheider.

Tom Kristensen revalideert

Bij een badmintonspel heeft Tom Kristensen begin januari zijn achillespees gescheurd. De Le Mans recordwinnaar werd geopereerd en is onder leiding van Audi Sport Teamarts Dr. Christian John aan en omvangrijk revalidatie-programma begonnen om op tijd weer fit te zijn voor de seizoenstart.
Ook aan de traditionele Audi-Wintercamp in Ofterschwang zal de Deen deelnemen.

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws