AudiBlog.nl

Audi plant tests in Le Castellet (foto update)

* Race-debuut van de verder ontwikkelde Audi R15 TDI vervroegt
* Deelname aan de 8u race in Le Castellet (Frankrijk)
* In totaal drie starts in de Le Mans Series 2010

Om zich optimaal voor de 24u van Le Mans voor te bereiden, plant Audi Sport met de verder ontwikkelde Audi R15 TDI een extra race-inzet. Voor de 11e april is vanwege testdoeleinden een deelname aan de “8uur van Le Castellet” ingepland.
Oorspronkelijk zou de intern “R15+” genoemde diesel-race-sportwagen zijn eerste race inzet bij de 1000 kilometer van Spa-Francorshamps beleven. De Belgische lange afstand klassieker staat nog steeds op de inzetplanning van het Audi Sport Team Joest. Aanvullend wil Audi Sport echter ook de eerste race van de Le Mans Series 2010 (LMS) op het hoge snelheidscircuit van Le Castellet benutten, om de “R15+” onder race-omstandigheden te testen..

“Wij liggen met de verdere ontwikkeling van de R15 TDI op schema, deze extra race moet mogelijk zijn”, zegt Audi-Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Le Castellet is een racecircuit, dat zeer geschikt is, om voor Le Mans te testen en dat wij in het verleden veelvuldig voor onze Le Mans voorbereidingen gebruikt hebben. De raceduur van acht uren maakt de race extra interessant.”

Vanwege logistieke redenen heeft zich het Audi Sport Team Joest definitief voor de Le Mans Series 2010 ingeschreven. “Daaruit laat zich echter helemaal niet afleiden, dat wij alle vijf LMS-races zullen deelnemen”, zo Dr. Ullrich. “Op het ogenblik zijn alleen de inzetten in Le Castellet, Spa-Francorshamps en Silverstone ingepland.”
De 1000-Kilometerrace in Silverstone (GB) op 12 september is de finale van de Le Mans Series 2010 en tegelijkertijd de start van de nieuwe Le Mans Intercontinental Cup, die het Audi Sport Team Joest met 2 R15 TDI+ zal bestrijden.

Bron: Audi Motorsport
Foto’s: DC-Fanclub


Gerelateerd nieuws