AudiBlog.nl

Audi start “race experience”

* Audiklanten kunnen race deelname met de R8 LMS boeken
* Onderhoud van de auto’s door het Audi-fabrieksteam Joest
* Wereldwijd uniek aanbod

Met een wereldwijd uniek aanbod bouwt de Audi driving experience haar portfolio uit: met onmiddellijke ingang kunnen sportief georiënteerde Audiklanten exclusieve race deelnames met de Audi R8 LMS boeken. Audi stelt daarvoor haar Le Mans winnaars-team beschikbaar.

“De Audi race experience biedt klanten voor het eerst de mogelijkheid, met een professioneel Audi-fabrieksteam aan races deel te nemen, zonder dat men zich voor langere tijd of met hoge financiële middelen moet binden”, verklaart Klaus Demel, leider van Audi driving experience. “Ik ben erg blij, dat wij Audi Sport en het team van Reinhold Joest als partners voor dit project gewonnen hebben.”

De basis voor de nieuwe Audi race experience is de Audi R8 LMS, de speciaal voor de inzet in klantensport ontwikkeld is en in het afgelopen jaar in het eerste raceseizoen al direct de GT3-auto was, die verslagen moest worden. In het kader van de Audi sportscar experience konden eind oktober 2009 inmiddels al 120 klanten de 386 kW sterke middenmotor-sportwagen rij-actief beleven.

De volgende stap is nu de Audi race experience: die de klanten de mogelijkheid biedt, zelf races met de Audi R8 LMS te rijden – indien gewenst zelfs samen met een professionele coureur. De voorbereidingen en inzet van de auto’s wordt overgenomen door een van ‘s werelds succesvolste sportwagen-teams: de mensen van Reinhold Joest, die voor Audi inmiddels al zesmaal de beroemde 24u van Le Mans gewonnen heeft en op 12/13 juni met de verder ontwikkelde Audi R15 TDI opnieuw bij de Franse langeafstandsklassieker aan de start zal verschijnen.

“Het idee, om klanten met hoogkwalitatieve sportwagens zoals de R8 LMS races te laten rijden, kan eigenlijk alleen maar van Audi komen”, zegt Ralf Jüttner, bedrijfsleider van Joest-Racing GmbH. “Deze opdracht is voor ons ongewoon, maar zonder twijfel interessant. Wij zijn dan ook trots, dat wij als inzetteam uitgekozen zijn.”

Het Audi race experience Team Joest pland voor het seizoen 2010 in totaal zes raceinzetten met elk twee auto’s in het kader van de Langstreckenmeisterschaft (VLN) op de Nürburgring-Nordschleife beginnend met de race op 24. April. Tevens zijn evenementen met de Audi R8 LMS op circuits en rijders-training-terreinen in Groß Dölln gepland, waarbij de klanten opgeleid worden en ook de nodige coureurslicenties kunnen halen.

“Voor zover ik weet, is Audi de eerste autobouwer ter wereld, die een dergelijk aanbod in haar programma heeft”, zegt Audi-Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Dat toont maar weer aan, hoe innovatief en progressief het merk Audi is. Onze collega’s van de Audi driving experience en het team van Reinhold Joest, waarmee wij aal 12 jaar succesvol samenwerken, zullen de klanten een exclusief en onvergetelijke motorsport-belevenis bieden. En de Audi R8 LMS, die volgens onze fabriekscoureurs een zeer goedmoedig GT3-voertuig is, is perfect geschikt voor dit project, dat wij van de kant van Audi Sport vol ondersteunen.”

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws