AudiBlog.nl

Autobedrijf Tjeerdsma Winschoten Audi Dealer van het Jaar 2010 [Persbericht]

* Topscores voor klanttevredenheid service en sales
* Jaarlijkse prijs ter stimulering van kwaliteitsverbetering en optimale klanttevredenheid
* Vier dealers uitgeroepen tot Audi Excellent Dealer

Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten is uitgeroepen tot Audi Dealer van het jaar 2010. Dat betekent dat Tjeerdsma niet alleen goede verkoopaantallen en loyaliteitscijfers had, maar vooral ook zeer hoge scores behaalde voor de klanttevredenheid op het gebied van sales en service. Audi-importeur Pon’s Automobielhandel reikt deze prijs jaarlijks uit. Voor Audi-dealers is het een belangrijke stimulans om zich te blijven inzetten voor verdere kwaliteitsverbetering en maximale klanttevredenheid.

Om de titel Audi Dealer van het Jaar in de wacht te slepen, dient een officiële Audi-vertegenwoordiging in alle opzichten bovengemiddeld hoge scores te behalen. Dat is precies wat Tjeerdsma in Winschoten heeft gedaan. Het bedrijf valt op door de goede verkoopcijfers en een zeer hoge mate van klanttevredenheid. Een ander belangrijke factor is het voldoen aan de strenge eisen die Audi aan een dealerbedrijf stelt. Ook op dat punt scoorde Tjeerdsma bijzonder goed.

Continu de vinger aan de pols

Als premiummerk heeft Audi een belangrijke verplichting ten opzichte van zijn klanten. Vandaar dat de klanttevredenheid op het gebied van sales én after sales continu wordt gevolgd door onderzoeksbureau TNS/NIPO. Klanten van alle Nederlandse Audi-dealers worden daarbij ondervraagd over diverse aspecten van de dienstverlening. Dan gaat het met name over zaken die cruciaal zijn voor de beleving van het serviceniveau, zoals de staat van een nieuwe auto bij aflevering en het feit of de klant na die aflevering is nagebeld. Een andere essentiële factor is het adequaat verhelpen van storingen: voor maximale klanttevredenheid is het van belang dat een mankement in één keer én goed wordt verholpen.
Op basis van de uitkomsten van deze en andere vragen stelt TNS/NIPO voor elke Audi-dealer een klanttevredenheidsrapport op en daar komt automatisch een landelijke rangschikking uit naar voren. Naast winnaar Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten waren er nog drie officiële Audi-dealers die daarbij zeer goed scoorden: Autohaas in Apeldoorn, AutoArena in Venlo en Audi Centrum Doetinchem. Evenals Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten mogen deze bedrijven vanwege hun bovengemiddeld hoge scores een jaar lang het predicaat Audi Excellent Dealer dragen.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws