AudiBlog.nl

Start vrij voor de evolutieversie van de Audi R8 LMS


United Autosport uit Groot Brittannië krijgt haar beide R8 LMS

? GT3-racesportwagen technisch verder ontwikkeld
? Uitlevering aan de klantenteams is begonnen
? Jaarquotum voor 2010 is reeds verkocht

Met de uitlevering van de eerste klantenauto’s heeft het GT3-klantensport-project van Audi AG haar volgende fase bereikt, 20 exemplaren van de Audi R8 LMS worden tot midden april aan de teams overgedragen, die de GT3-racesportwagen in het seizoen 2010 bij verschillende Duits nationale- en internationale raceseries en bij de 24u race op de Nürburgring en in Spa-Francorchamps aan de start willen brengen.

Audi Sport binnen de reglementen van de GT3 van de mogelijkheid gebruik gemaakt om haar klanten een perfecte competitie auto aan te bieden en om bij de FIA een Evolutie-versie te laten homologeren. Vergeleken met het 2008-model zijn talrijke verbeteringen aangebracht. Voor de bestaande auto’s is een update-kit beschikbaar om ze op ‘de laatste stand der techniek’ te brengen.

Het chassis en het onderstel zijn in detail verbeterd. Het prestatievermogen van de motorkoeling werd aanzienlijk verbeterd zodat de R8 LMS ook bij extreme buitentemperaturen probleemloos kan worden ingezet. De complexe elektronica werd op de raceomstandigheden aangepast en het uitlaatsysteem aanmerkelijk verbeterd.
Bijzonder onderhoudsvriendelijk is de nieuw ontwikkelde 6-versnellingsbak. Het is nu mogelijk de bak te inspecteren via een opening zodat de bak daarvoor niet behoeft te worden uitgebouwd.

Het evolutiemodel is de afgelopen maanden uitgebreid op diverse circuits en testbanken en tijdens langeafstandstest op haar betrouwbaarheid getest. De levering van de R8 LMS voor het seizoen 2011 begint eind 2010.

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws