AudiBlog.nl

Sterk team van ABT Sportsline in ADAC GT Masters

? Inzet van twee Audi R8 LMS in het seizoen 2010
? Luca Ludwig, Christopher Mies en Jens Klingmann gecontracteerd
? Regerend kampioen Christian Abt wordt teamchef

Het team van ABT Sportsline start het project van de verdediging: het Kemptener team van de kampioen van vorig jaar Christian Abt gaat met twee Audi R8 LMS in de populaire Duitse sportwagenserie aan de start en zet in op een prominent en sterk rijderskader: Luca Ludwig en Christopher Mies zullen samen een 500 PS sterke R8 delen. Jens Klingmann gaat met een nog nader te noemen nieuwe rijder die binnenkort ook gecontracteerd zal worden de tweede R8 delen.

Christian Abt wisselt in de ADAC-Masters-weekenden voor het eerst in zijn carrière van de cockpit naar de boxen en pitsmuur en begeleid het rijderskwartet als teamchef.

“Ik verheug mij echt op de nieuwe uitdagingen en verantwoordingen als teamchef”, zegt Christian Abt. De 42 jarige Christian scoorde vorig jaar niet alleen de titel in de ADAC GT Masters en de klasse-overwinning bij de 24uurs race op de Nürburgring, maar was vooraf ook bij de totale ontwikkeling van de nieuwe sportwagen betrokken.
“Nu wil ik graag zoveel mogelijk ervaringen aan onze coureurs doorgeven. Ik ben er van overtuigd, dat wij een sterk team zullen worden.” Helemaal zonder race-deelname zal het jaar 2010 niet voorbijgaan: “ik verheug mij persoonlijk nu al op de highlights zoals de 24uurs race op de Nordschleife.”

Prominentste nieuweling in het team van ABT is Luca Ludwig, die vorig jaar achter Christian Abt de tweede plaats in de GT Masters behaalde. “Een aardige en snelle jongen”, oordeelt de nieuwe teamchef. En voegt er glimlachend aan toe: “Met Klaus Ludwig heb in de DTM nog harde duels geleverd” – nu start zijn zoon voor ABT Sportsline.

Partner van Luca Ludwig wordt Christopher Mies. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is plotseling de 20-jarige de routinier van het team: als enige coureur heeft hij al races in de Audi R8 LMS van ABT Sportsline gereden.
“Met Luca te rijden, is een lot uit de loterij, want hij heeft erg veel snelheid, jammer dat Christian niet meer als coureur erbij is: zo’n typ als hij doet het in elke raceserie goed.”

In de cockpit van de tweede sportwagen zit Jens Klingmann. De 19-jarige kan niet wachten op de start van het seizoen. “In de GT Masters rijden absolute droomauto’s, waarvoor elke auto-fan zijn vingers aflikt”, zwijmelt Klingmann, die net als zijn teamcollega bij testritten in Spanje zijn eerste ervaringen met de auto en het team opgedaan heeft. “Wat ik bij ABT zo waardeer, is de informele maar tevens hoogst professionele omgang met elkaar.”

Klingmann’s partner zal binnenkort gecontracteerd worden. “Wij hebben enkele snelle jongens op het oog. Ons doel: wij willen het sterkste en het meest harmonieuze team samenstellen”, zegt Christian Abt.

Het nieuwe seizoen van de ADAC GT Masters start op 10 en 11 april in de Motorsport Arena Oschersleben (Duitsland).

Bron: ABT Sportsline


Gerelateerd nieuws