AudiBlog.nl

“Vierwielaangedreven auto van het jaar” verkiezing: twee Audi’s winnen

? Audi A4 quattro en nieuwe Audi A8 helemaal bovenaan
? Audi Q5 en R8 op plaats twee in de eigen categorie
? Meer dan 116.000 “Auto Bild Allrad”-lezers brachten stem uit

Opnieuw een dubbele zege voor Audi: voor de vijfde maal op rij zijn twee Audi-modellen tot “Vierwielaangedreven auto van het jaar” verkozen. De lezers van Auto Bild Allrad kozen de Audi A4 quattro en de nieuwe Audi A8 aan de top. De prijsuitreiking vond in het kader van de AMI in Leipzig plaats.

De Audi A4 quattro won in de categorie “Vierwielaangedreven auto van 25.000 tot 40.000 Euro”, en de nieuwe Audi A8 kwam in de klasse “Vierwielaangedreven auto boven 40.000 Euro” meteen al op de eerste plaats. Afgerond worden deze successen door de tweede plaatsen van de Audi Q5 (categorie “Terreinauto en SUV van 25.000-40.000 Euro”) en de Audi R8 (categorie “Vierwielaangedreven Coupés en sportwagens”). Dit resultaat maakt Audi ook dit jaar tot een van de meest succesvolste merken bij de lezers-enquête.

“2010 vieren wij 30 jaren quattro – met de Ur-quattro begon de succesgeschiedenis, die tot op heden aanhoudt”, zei Michael-Julius Renz, van AUDI AG. “Daarom zijn wij bijzonder blij, dat de lezers van Auto Bild Allrad onze auto’s opnieuw als beste vierwielaangedreven auto in hun klassen verkiezen.” Renz bedankte de lezers en nam de prijs in het kader vaan de AMI in Leipzig in ontvangst.

Dit jaar hebben in totaal 116.336 lezers van Auto Bild Allrad gekozen uit 138 voertuigen in tien categorieën.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws