AudiBlog.nl

ABT Sportsline start het seizoen 2010 op het podium

– Giermaziak en Klingmann realiseren 2e plaats in Oschersleben
– ABT Sportsline beste Audi-team bij eerste GT Masters race
– Daniel Abt verrast met sensationeel debuut in Formel 3

Abt Sportsline brengt van de seizoen-aanvang van de ADAC GT Masters rijkelijk champagne mee naar huis in Kempten: het duo Kuba Giermaziak en Jens Klingmann veroverde met een grote rijdersprestatie en een tactische coup in het regen-pokerspel de tweede plaats. Daarmee is de Audi R8 LMS uit de Allgäu weer de beste Audi in het startersveld van de sportwagenserie.

Een grote verrassing leverde ook Daniel Abt het jongste Abt motorsport-familielid in Oschersleben: bij zijn debuutrace voor het Team Van Amersfoort Racing in de ATS Formel-3-Cup haalde de 17-jarige scholier eerst sensationeel de poleposition en bekroonde zijn sterke optreden met een tweede plaats na de race op zaterdag.

“Het was een seizoenstart met vele spannende uitdagingen”, zegt Christian Abt na zijn première als teamchef aan de pitbox-muur. De regerend kampioen van de GT Masters trekt een positieve balans: “Ik ben trots op onze “Young Guns”. En dat niet alleen vanwege hun prestaties in de auto, maar ook wegens de fantastische teamgeest naast het circuit.”

ADAC GT Masters: Met tactische-coup in het regen-pokerspel op het podium

De Fans in Oschersleben en enkele honderdduizenden kijkers bij de TV-première op Kabel eins beleefden bij de start van het nieuwe seizoen Motorsport van het allerfijnste. Midden er in: de “Young Guns” van ABT, die met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar het jongste kader in de GT Masters vormen. Hun eerste meesterwerk leverden Kuba Giermaziak en Jens Klingmann (beide 19) op zondag af: naar het voorbeeld van de eerst startende Jens Klingmann startte de Pool Giermaziek in de slotfase van de 1 uurs race een inhaalrace en veroverde zo voor het eerst dit jaar de tweede plaats op het podium voor ABT Sportsline.

Mogelijk werd dit streke optreden door een tactische coup  van het ABT-team aan de boxmuur: bij wisselende weersomstandigheden met steeds weer lichte regenval stuurde het team de R8 met startnummer twee na de boxenstop weer op slicks het circuit op. “De eerste ronden waren vreselijk, omdat het circuit nog zo nat was. Ik moest mijzelf dwingen rustig te blijven”, vertelde Giermaziak. Hij bleef rustig – en wachtte af, tot het circuit later opdroogde. Daarna brandde hij de snelste rondetijden op het asfalt
“De eindspurt met al die inhaalmanoeuvres heeft mij enorm veel plezier gedaan”, aldus Giermaziak. Tijdens de zaterdagrace hadden zij met hun zesde plaats ook al punten gescoord.

De zusterauto met startnummer een beleefde een onopvallende eerste race in Oschersleben. Op zaterdag vochten Christopher Mies en Luca Ludwig zich naar de achtste plaats in Oschersleben, op zondag moesten zij hun R8 wegens een versnellingsbak-probleem aan de kant zetten. “Jammer, want onze auto ging tot dit moment echt goed”, zei Ludwig, die de 500 pk sterke sportwagen van zijn teamcollega Mies had overgenomen.
“Desondanks reis ik met een goed gevoel weer naar huis: het werken met mijn teamcollega’s en het hele ABT-team is echt plezierig. Wij weten nu, wat wij nog voor ons hebben en kijken nu al weer uit naar de volgende race op de Sachsenring.”

Bron: ABT Sportsline Motorsport


Gerelateerd nieuws