AudiBlog.nl

Automobili Lamborghini toont competentie in koolstofvezel-technologie in Parijs

Automobili Lamborghini demonstreert haar leidende competentie in de ontwikkeling en het gebruik van koolstofvezel-stoffen tijdens de belangrijkste koolstofvezel-vakbeurs in Parijs.
Als eregast van de JEC Composite Show verrichte Maurizio Reggiani, leider van de Technische Ontwikkeling van Automobili Lamborghini het openingswoord.

Lamborghini is op de beurs met een exclusive Stand vertegenwoordigd en presenteert componenten van de koolstofvezel-technologie. Tevens is de Lamborghini Reventón, de unieke supersportwagen uit Sant’Agata, een designerstuk op 20 exemplaren gelimiteerd, op de beurs te bewonderen.

Juist in het bereik van de supersportwagen zijn de koolstofvezel-versterkte samengestelde materialen een sleutel-technologie voor de toekomst: met hun extreem hoge stijfheid en gelijktijdig minimale gewicht maken zij een lichte bouwwijze mogelijk op het hoogste niveau.
Een verbeterde vermogen-gewichtverhouding leidt tot meer rij-dynamiek en een duidelijke vermindering van het verbruik en daarmee samenhangende CO2-uitstoot. De inzet van deze materialen opent voor de bouwer nieuwe mogelijkheden in de constructie en biedt – als zichtbaar materiaal ingezet – een heel aparte hightech-esthetiek.

Bij het topmodel van Lamborghini, de Murciélago bestaat het overgrote deel van de carrosserie uit koolstofvezel. Door de inzet hiervan weegt de complete carrosserie slechts 303 kilogram. Een ander voorbeeld is de nieuwe Gallardo LP 570-4 Superleggera. Waarvan onder andere door een versterkte inzet van koolstofvezel het gewicht tegenover het basismodel met ca. 70 kilogram verminderd kon worden. Resultaat: verbeterde prestaties en verminderd verbruik.

De inzet van de samengestelde werkstoffen is een wezenlijk deel van de consequente strategie van Automobili Lamborghini, om de CO2-uistoot van haar auto’s te reduceren. Belangrijkste mijlpaal inzake lichter bouwen is de actuele Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera. Door consequent lichter bouwen wordt 20,5 procent minder aan CO2-uitstoot gerealiseerd t.o.v. het voorganger-model.

Bron: Automobili Lamborghini


Gerelateerd nieuws