AudiBlog.nl

De terugkeer van de racende stier

Volgende week zal de snelste van alle merken-bokaal-series, de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, na een succesvol eerste seizoen in 2009 op het circuit terugkeren. Een leger van brullende Gallardo Super Trofeo’s zal op 24-25 april, bij de seizoenstart op de Hockenheimring in Duitsland, in het bijprogramma van de DTM, de populairste raceserie in Europa.

Na een harde concurrentiestrijd afgelopen jaar, komen de professionele coureurs en de “Gentlemen- coureurs” opnieuw in de startpositie voor de strijd met de Super Trofeo-racewagen – een lichtere versie van de Gallardo LP560-4.

Tot te teams, die inmiddels toegezegd hebben behoren “Reiter Engineering”, dat zich in 2009 een tweede plaats in het team-kampioenschap veilig kon stellen, evenals het ‘Black Bull Racing’ team uit Zwitserland, dat in Hockenheim hun Super Trofeo debuut zal hebben. Pro-Am Driver Champion Claudio Rossetto, die in 2009 zeven race-overwinningen voor het team Peti Corse bij elkaar gereden heeft, zal eveneens aan de start komen.

“Ik had in 2009 een droomseizoen”, zegt Rossetto. “Met een Lamborghini races te rijden is een fantastische ervaring. Omdat 2009 voor ons al een super jaar was, zullen wij in 2010 nog zelfverzekerder en gemotiveerden aantreden.”

“Het aantal deelnemers in het tweede Lamborghini Blancpain Super Trofeo seizoen is bijzonder groot”, zegt Manfred Fitzgerald, Direktor Brand and Design van Automobili Lamborghini. “Wij zijn benieuwd naar de nieuwe teams, die zich in 2010 bij de Super Trofeo familie aan willen sluiten, zoals bijvoorbeeld ‘Black Bull Racing’. En aangezien Claudio Rossetto en Reiter Engineering hebben toegezegd, is voor de deelnemers een sterke concurrentie en een spannend seizoen al zeker.

Marc A. Hayek, President en CEO van Blancain, naamsponsor van de raceserie, meent: „Dit tweede seizoen zal wel eens vol met gebeurtenissen kunnen zijn en ik verheug mij al op de eerste race op de Hockenheimring, een technisch zeer uitdagend en snel circuit.

Algemene informatie

Het Lamborghini Blancpain Super Trofeo Seizoen 2010 zal in april, met een lichtere versie van de Gallardo 560-4, de Lamborghini Super Trofeo, van de start gaan. De Super Trofeo heeft een aangepast chassis, een V10-motor en een vermogen van 419 kW (570 PS). De permanente vierwielaandrijving van de Lamborghini-racewagen maakt de Super Trofeo tot een unieke vierwielaangedreven merk-serie in de motorsport.

Lamborghini werkt ook nu samen met de Zwitserse luxe-horlogefabrikant Blancpain, dat titelsponsor van de race-serie is. Samen vormen zij twee hoog-innovatieve prestige-merken, een perfect team. De President en Bedrijfsleider van Blancpain, Marc A. Hayek, neemt eveneens plaats achter het stuur van een Super Trofeo In het afgelopen jaar kon Hayek vier race-overwinningen scoren en werd tweede in de ‚Pro-Am driver’-classificatie.

Pirelli is ook nu weer partner van de Blancpain Super Trofeo race-serie. Deze onderneming behoort tot de grootste bandenfabrikanten ter wereld en is de enige leverancier voor de ‘af fabriek’ montage van banden van Automobili Lamborghini. De bandenfabrikant Pirelli, die een succesvolle geschiedenis heeft in de rally-sport, bij sportwagens en in de Formule 1 heeft, zal voor de tweede maal strategische partner van de race-serie zijn.

Bron: Lamborghini


Gerelateerd nieuws