AudiBlog.nl

VS autohandel: Audi is allerbeste Premiummerk

Audi is in de ogen van de VS-autohandelaren het Premium-merk met de beste toekomst-perspectieven. Dat bleek uit de halfjaarlijkse enquête van de National Automobile Dealers Association (NADA), die deze week bekend werd gemaakt. Ook in het vorige jaar registreerden de VS-autohandelaren bij hun zaken met Audi de hoogste waardestijging onder alle Premium-merken.
Het merk met de vier ringen vervult met haar modellen de eisen van de Amerikaanse-klanten beter als welke andere Premium-aanbieder, aldus de mening van de handelaren.

Met stijgend imago en groeiende merkbekendheid won Audi ook in het eerste kwartaal 2010 meer marktaandeel in de VS erbij. Het aantal uitleveringen aan klanten steeg in de eerste drie maanden om 34,8 procent op 21.315 auto’s. De Audi A3 TDI Clean Diesel, die in november 2009 in de VS tot “Green Car of the Year” werd gekozen, heeft inmiddels een aandeel van 56 procent binnen de A3 bouwgroep. Bij de Q7 Clean Diesel ligt het aandeel bij 40 procent. En de Q5t is volgens het economieblad “Forbes” het “meest gevraagde model” in de VS, met de kortste standtijd bij de handelaren.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws