AudiBlog.nl

1000 Km Spa : Audi en Peugeot, wie maakte nu eigenlijk het beste zijn huiswerk?

Spa werd door de protagonisten Audi en Peugeot gezien als de voorbereiding op Le Mans. Maar wat kunnen we van de prestaties in Spa eigenlijk afleiden voor het grote treffen binnen amper één maand?

“Le Mans voorbereiden en geen risico’s nemen”, zei Quesnel vooraf. En dat is precies wat Peugeot deed en waarmee het op overtuigende wijze deze 1000 kilometerrace won. Een enkele fout zoals de onhandige pirouette in de opwarmronde van Panis bij de Oreca-Matmut merkgenoten, gevolgd door een wat uitzichtloze inhaalpoging die de Mondriaangekleurde bolide al in de vijfde ronde van het toneel deed verdwijnen. Dat maakte een bondgenoot minder voor het Peugeot team.

“Een moeilijke race door de weersomstandigheden”, aldus Sébastien Bourdais na de race, “en felicitaties voor Pedro [Lamy] en Simon [Pagenaud] want zij hebben de moeilijkste periodes moeten doorlopen, op slicks toen het al gemeen hard aan het regenen was. Gelukkig was mijn stint minder bewogen. Het is goed om te zien dat we geen bandenproblemen kenden. We zijn dan ook altijd bij onze keuzes gebleven”.

Lees verder op: Autosport.be


Gerelateerd nieuws

2 reacties

  1. ralph says:

    Audi en Peugeot, titel van tekst, maar op de afbeelding Audi en…???

Je kunt op dit moment niet reageren.