AudiBlog.nl

55e Pole-Position voor Audi in DTM

? Mattias Ekström in Valencia op de beste startplaats
? Verlaat verjaardagsgeschenk voor zijn moeder
? Acht Audi’s A4 DTM op de eerste elf startposities

Bij de gloeiende hitte is een Zweed het koelste gebleven: Mattias Ekström scoorde in Valencia voor Audi de 55e Pole-Position in de DTM. Zijn Britse teamcollega Oliver Jarvis completeerde het Audi succes met een startplaats drie. in totaal starten morgen bij de DTM-race in Valencia acht Audi’s A4 DTM vanaf de eerste elf posities.

Mattias was in de alles beslissende ronde 16 duizendste van een seconde sneller dan Bruno Spengler die de beste startpositie voor Mercedes reed. “Mijn Audi functioneert fantastisch goed, ik voel mij dan ook erg goed”, zei de Zweed.

Voor de Zweed is het de 15e Pole-Position in zijn DTM-carrière – een verlaat verjaardagscadeau voor zijn moeder Agneta, die afgelopen donderdag 60 jaar is geworden en op vrijdagavond in Valencia als bijrijdster drie ronden met haar in de Audi A4 DTM mee mocht maken. “Dat maakt mijn Pole-Position nog specialer”, aldus Ekström. “En misschien wordt het morgen nog specialer…”

Met Oliver Jarvis op plaats drie en Mike Rockenfeller, Miguel Molina, Alexandre Prémat, Martin Tomczyk, Timo Scheider en Markus Winkelhock als gesloten Audi-blokkade op de startposities zes tot elf realiseerde Audi een bijzonder sterk kwalificatie-resultaat.
“Wij kunnen tevreden zijn”, verklaarde Audi-Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Wij hebben zeven auto’s in de eerste vijf startrijen en Mattias (Ekström) op de Pole-Position. De prestaties tijdens de race zijn natuurlijk een heel ander thema, maar ik denk, dat wij zeer goed opgesteld staan. Wij hebben de afgelopen week zeer veel data verzameld en grip gekregen op de banden-problematiek – ook dankzij onze collega’s van de TO (Technische Ontwikkeling),onze kwaliteitscontrole en twee Hogescholen. Ons streven is, het goede kwalificatie-resultaat in een goed race-resultaat om te zetten.”

De goede kwalificatie is belangrijk is voor Audi, want inhalen op het 4,005 kilometer lange circuit wordt als enorm moeilijk omschreven.
Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws