AudiBlog.nl

ADAC GT Masters Sachsenring: ABT is coming Home

? 1999 behaalde ABT Sportsline hun eerste zege in een Tourwagen
? GT Masters: Frank Kechele vervangt Kuba Giermaziak in Audi R8

Als de ADAC GT Masters dit weekend (8-9 mei) de Sachsenring aandoet, dan is het voor het Team ABT Sportsline als een terugkeer naar huis. In 1999 vierden Christian Abt en Kris Nissen op het traditie-circuit een bejubelde dubbele overwinning in het STW-kampioenschap en legden daarmee de basis voor het latere winnen van het kampioenschap.

“Sinds meer dan tien jaren zijn races op de Sachsenring voor ons team altijd iets heel bijzonders”, zegt Christian Abt. “En dat niet alleen omdat wij daar al vele races gewonnen hebben, maar vooral, omdat er hier enorm veel Motorsport- en ABT-fans aanwezig zijn. Ik ben er zeker van dat wij samen een fantastisch race-weekend zullen beleven.”

GT Masters: gemengde gevoelens over het seizoen-hoogtepunt

Met zijn unieke circuit-karakteristiek en de vele fans is de Sachsenring voor het Team ABT Sportsline een onomstreden hoogtepunt van het seizoen. Echter dempt Teamchef Christian Abt tegelijk de hoop op een voortzetting van de succes-geschiedenis in Sachsen. Reden: De Audi R8 LMS schijnt qua gewichtsklasse-indeling in Sachsen op dit moment in het nadeel te zijn. “Wij hebben bij de tot nu toe gereden races in de verschillende GT3-series gezien, dat er een achterstand is, die ingehaald moet worden om de concurrentie mogelijkheden weer te herstellen”, zegt Abt.

Hij hoopt verder op een positieve mededeling van de Motorsportbond FIA – en rekent tot dat moment op de vechtlust van zijn coureurs. “Als die jongens in de auto zitten, dat geldt deze discussie niet meer. Wij willen zo goed als maar mogelijk uit deze affaire komen. Punten verzamelen en de lijstaanvoerders niet uit het oog verliezen”, aldus Abt.

Daarom komt ABT Sportsline bij de seizoensrace drie en vier met een licht veranderd team aan de start: terwijl de Audi R8 LMS met startnummer 1 zoals gewend met de stambezetting Luca Ludwig en Christopher Mies de race in gaat, krijgt Jens Klingmann in de startnummer 2 een nieuwe partner: Frank Kechele (23). Deze vervangt op de Sachsenring de Pool Kuba Giermaziak, die tegelijkertijd in Barcelona in de Porsche Supercup rijdt. “Ons was van het begin af aan bekend dat er twee overlappingen in de racekalender zijn. Met Frank hebben wij een optimale vervanger aan boord”, zegt Christian Abt. Ook bij het weekend aan de Nürburgring zal Kechele de plaats van Giermaziak innemen.

De races starten zaterdag en zondag telkens om 12.00u. De Duitse tv-zender Kabel eins zendt de races live uit vanaf 11.45u.

De ABT Teams aan de Sachsenring
#1 Luca Ludwig (D) en Christopher Mies (D)
#2 Frank Kechele (D) en Jens Klingmann (D)

Bron: ABT Sportsline


Gerelateerd nieuws