AudiBlog.nl

Audi S1 bevestigd met 182 pk en 7-traps DSG

Tijdens de lancering van de nieuwe VW Polo GTI bevestigde Technisch Directeur Dr. Ernst Linder een paar details van de komende Audi S1. De S1 zal dezelfde turbo- en compressor-geblazen 1.4 4-cilinder zoals in de Polo GTI. Deze zal 182 pk hebben en een 7-traps DSG-bak, de S1 zal de eerste Audi S auto zijn die zonder quattro vierwielaandrijving komt.

Volgens drive.com.au, begon het praten van Linder over de S1 toen hem gevraagd werd of er al dan niet een Volkswagen Polo R zou komen. “Ik zou zeggen dat er wel een paar ideeën zijn gewest over een Polo R…..Maar Audi heeft de S1 en die overtroeft onze GTI en om dan een sterkere versie boven beide te plaatsen, denken wij niet het volume te hebben om hem interessant te maken. Het aantal te verkopen auto’s als deze zou te klein zijn.”

Lees verder op: drive.com.au


Gerelateerd nieuws