AudiBlog.nl

Audi start nieuwe jaar met een duidelijke plus bij resultaten

? Audi bereikt met 360.760 uitleveringen van januari tot april een nieuw afzetrecord
? Audichef Stadler: “Voor het tweede kwartaal verwachten wij een verdere stijging, dankzij de nieuwe A8 en in de loop van het jaar door ons nieuwe instapmodel A1.”
? Operationeel resultaat in het eerste kwartaal met meer dan 30 procent verhoogt naar € 478 miljoen
? Financiën-chef Strotbek: “Wij gaan er van uit, dat wij het operationele resultaat 2010 boven-proportioneel t.o.v. de omzet zullen laten stijgen.”

Audi is het jaar 2010 bijzonder succesvol gestart. De autobouwer uit Ingolstadt leverde in de eerste vier maanden van het lopende jaar 360.760 auto’s uit -een nieuw record in de geschiedenis van de onderneming: “Wij zijn op een zeer goede weg en blijven verder gas geven”, zegt Audichef Rupert Stadler tijdens de hoofdverzameling van de auto-onderneming.

Het merk met de voer ringen realiseerde in de eerste vier maanden van het jaar in alle verkoopregio’s van de wereld tweecijferige groeiresultaten. Het afzetplus tegenover dat van vorig jaar bedroeg 23,7 procent. “En wij blijven gas geven. Voor het tweede kwartaal verwachten wij een verdere stijging – dankzij de nieuwe generatie A8, die wij sinds kort an de man brengen. In de tweede helft van het jaar zal ons instapmodel A1 voor een verdere stijging zorgen”, aldus Stadler.

De globale omzetstijging weerspiegelt zich ook in de financiële kengetallen van het eerste kwartaal. Audi bewerkte in de eerste drie maanden van 2010 een omzet van € 8.260 (2009: 6.700) miljoen, en daarmee een plus van 23,3 procent t.o.v. vorig jaar. Het operationeel resultaat klom met meer dan 30 procent op € 478 (2009: 363) miljoen, en daarmee duidelijk boven-proportioneel tot de omzet.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws