AudiBlog.nl

Fascinerend open – de cabriolet highlights van ABT

Mag het nog sportiever, nog nadrukkelijker zijn? ABT Sportsline veranderd de open Audi-creaties in echte vrijetijd-sporters. Cabrio’s van ABT zijn op een “redelijke wijze onredelijk”. “Onze definitie van een auto-zomer bestaat uit onmiskenbaar design, dynamiek en absolute alle dag bruikbaarheid”, stelt Christian Abt vast. De geroutineerde coureur is in de onderneming van de ontwikkeling tot aan “straat klaar” verantwoordelijk.

Zijn ervaringen en zijn competentie zijn, bijvoorbeeld bij de ABT R8 Spyder, tijdens elke kilometer vast te stellen: de V10 brengt 600 getrainde paarden (441 kW) op de straat – in de standaardversie zijn dat 525 pk (386 kW). De open R8 is en perfect afgestemd sport-apparaat, waarbij het begrip frisse lucht genieten een nieuwe ervaring wordt.
De design-elementen zijn op een optimale gewichtsverdeling en – vermindering geconcipieerd, zodat de roadster nu in 3,8 seconden naar de 100 km/u sprint en een Vmax van 320 km/u bereikt.


Zo mooi kan open zijn: met de ABT Cabrio’s o.b.v. de Audi A5 is de firma ABT een meesterstuk gelukt. Grill, side-skirts, spatbord-inzetstukken en andere koetsdelen verlenen de elegante belijning een individueel samenspel tussen sportiviteit en kracht.
Daarom passen de optimaliseringen, die ABT Sportsline voor de verschillende motoren van de A5 ontwikkeld heeft perfect bij het aanzien van de Cabrio’s. Het maakt niet uit of het nu om de 1.8 TFSI of 3.0 TDI gaat – de aanvullende ABT Power van de ABT AS5 is steeds merkbaar.
Het topmodel is de open ABT S5, waarvan de 3.0 TFSI i.p.v. de standaard 333 pk (245 kW) nu vette 435 pk (320 kW) heeft.

Wie onder de compact-Cabriolets nog een Premium-auto zoekt, koopt de open A3. En wie nog dynamischer en extravaganter hebben wil, kiest voor de ABT AS3.
Ook voor deze auto hebben de designers van ABT weer een perfecte bodykit op maat gemaakt. Achterbumper-onderspoiler, achtervleugel, de ABT-typische 4-pijps eindpotten en het voorbumper-opzetstuk maken de Cabrio extroverter en laten het van alle kanten zelfbewust sportief overkomen.
De door ABT aangeboden optimaliseringen voor de diverse aggregaten passen bij de optiek: zowel voor de benzine (1.4 TFSI, 1.8 TFSI en 2.0 TFSI) als ook voor de beide diesels met twee liter cilinderinhoud hebben de ingenieurs een adequate Power-Plus ontwikkeld.

Meer pk’s, meer koppel en meer behendigheid – zoals bij de R8 Spyder, AS5 Cabrio en de S5 Cabrio is ook de open AS3 een “echte ABT”, Voor deze bijzondere Audi’s heeft ABT ook de passende velgen in haar programma: de nieuwe, ultralichte CR en de BR met hun “optische voorwaartsdrang” harmoniëren met de frisse-lucht-sporters. Vanzelfsprekend biedt ABT de design-velgen ook i.c.m. de vereiste banden aan.
Zo kan de zomer komen…

Bron: ABT Sportsline


Gerelateerd nieuws