AudiBlog.nl

GT Masters: ABT Sportsline wil plekje in de zon

? Doel voor dit weekend: ranglijst aanvallen en verdedigen
? GT Masters: Thuiswedstrijd voor Klingmann, comeback voor Giermaziak

Bij de teams gaat ABT Sportsline al aan de leiding, het komend race-weekend in Hockenheim (28-30 mei) zullen ook de coureurs van de racestal uit Kempten de plek in de zon overnemen. De kansen zijn goed: na hun overwinning op de Sachsenring liggen Christopher Mies en Luca Ludwig slechts twee punten achter de lijstaanvoerder op positie twee.

“Het hele team kijkt uit naar het weekend in Hockenheim. Wij hebben de mooie druk om, om de leiding in het klassement te kunnen vechten. Dat is het, wat voor ons de passie voor de motorsport uitmaakt”, verklaart Christian Abt.

Voor Jens Klingmann, die met Kuba Giermaziak in de Audi R8 LMS met het nummer twee aan de start gaat, is dit derde Masters-weekend van dit seizoen iets bijzonders. “Veel vrienden, familie en sponsoren komen naar Hockenheim”, zegt de 19 jarige ABT-coureur. Klingmann vult aan: “Wij gaan minstens voor een podiumplaats”, die blij is dat hij weer met zijn stampartner Kuba Giermaziak rijden kan.

Voor het tweede stel van ABT Sportsline is het doel heel duidelijk: lijst aanvoeren. Met de rugwind van hun overwinning op de Sachsenring willen Luca Ludwig en Christopher Mies ook dit weekend naar voren stormen. Slechts twee punten ligt het Duitse koppel achter de lijstaanvoerder Albert von Thurn und Taxis, maar de aanval zal niet makkelijk zijn: 50 kilogram ‘succesgewicht’ hebben de beide Youngsters extra aan boord.

De races in Hockenheim starten zaterdag en zondag telkens om 12.00 uur. De Duitse tv-zender Kabel eins zendt de races live uit vanaf 11.45 uur.

De ABT Teams in Hockenheim
#1 Luca Ludwig (D) en Christopher Mies (D)
#2 Kuba Giermaziak (PL) en Jens Klingmann (D)

Bron: ABT Sportsline Motorsport


Gerelateerd nieuws