AudiBlog.nl

Witte raaf onder de autoverkopers steekt euro 5 mln in Audi-vestiging

Het gaat slecht met de Nederlandse autobedrijven, maar niet met Autohaas Groep. Het dealerbedrijf uit Apeldoorn steekt euro 10 mln in de bouw van een nieuwe Audi-vestiging en knapt twee bestaande vestiginge op voor nog eens euro 5 mln.

‘Als je mijn jaarverslag leest, zou je niet denken dat het crisis is’, zegt Jacob Stadig met een brede grijns. ‘Het jaar 2009 was uitstekend.’ Stadig (50) is directeur-grootaandeelhouder van Autohaas Groep, een op de Veluwe gevestigde holding waaronder een Audi-, een Volkswagen en een Seat-dealer, een schadecentrum, een leasebedrijf en nog wat kleinere activiteiten hangen. Terwijl Audi en VW in Nederland de netto-omzet van nieuwe auto’s vorig jaar met 20% à 25% zagen teruglopen, wist Autohaas de daling te beperken tot 2,6%.

En alsof dat cijfer nog niet vrolijk genoeg stemt, investeert Stadig euro 5 mln in de bouw van een nieuwe Audi-vestiging bij Apeldoorn, die over een paar maanden klaar moet zijn. Nog eens euro 5 mln steekt hij in een ‘upgrade’ van bestaande vestigingen, zodat die weer voldoen aan de steeds strengere eisen die Volkswagen en Seat stellen aan hun showrooms. ‘Het moet er stinken naar het merk’, zegt Stadig.

Lees verder op: fd.nl


Gerelateerd nieuws