AudiBlog.nl

Audi succesvol bij Michelin Challenge Bibendum

? A5 lichtgewicht prototype grijpt algehele overwinning in de eco-rally
? Design Award voor de high-performance elektrische auto Audi e-tron
? Audi’s strategie voor de toekomst van mobiliteit bevestigd

Audi heeft een succesvolle start gemaakt bij de Michelin Challenge Bibendum 2010. Aan het begin van dit forum voor duurzame mobiliteit in Rio de Janeiro, kon het merk met de vier ringen al twee overwinningen registreren. Audi is heel trots op deze twee hoofdprijzen – algemene overwinning in de rally met de lichtgewicht Audi A5, en de Design Award voor de Audi e-tron.

De standaard versie van de A3 1.6 TDI, het derde model van het merk in de Challenge Bibendum, zorgde ook voor een uitstekende prestatie. Audi beschouwd deze successen als een bevestiging van haar strategie voor de toekomstige vorm van mobiliteit.

Audi’s lichtgewicht A5 veroverde de algehele overwinning in de eco rally over een afstand van 350 kilometer. De race tussen 80 participanten voertuigen is de etalage van de competitie van de Michelin Challenge Bibendum; deze vormde het hoogtepunt van het vijfdaagse forum. Het prototype ging ook aan de leiding bij de algehele CO2 uitstoot, efficiency, acceleratie en handling. Dankzij het grotendeels aluminium koetswerk, weegt de lichtgewicht A5 maar net 1.310 kilogram. De 2.0 TFSI-motor met 132 kW (180 pk) is tevens ontworpen om op bio-ethanol te lopen, iets wat erg populair is in Zuid Amerika.

De Audi e-tron het tweede Audi-voertuig in de wedstrijd, won de Design Award. De elektrisch aangedreven high-performance sportwagen, die onmiddellijk de ster werd bij de Michelin Challenge Bibendum, bewees haar efficiency en veroverde de top-plaatsen in het klassement in elke categorie: CO2 uitstoot en algehele uitstoot. Met 230 kW (313 pk) van haar vier elektromotoren, is de e-tron een ultra-dynamische Audi. De lithium-ion batterijen hebben bruikbare 42.4 kWh energie beschikbaar – genoeg voor een rijafstand van ongeveer 248 kilometer.

Tenslotte, de standaard Audi A3 1.6 TDI met 77 kW (105 pk), de derde kandidaat van Audi, was eveneens zeer succesvol. Deze was constant tussen de beste deelnemers in de vier criteria CO2-uitstoot, algehele uitstoot, geluidsproductie en handling te vinden.

De Michelin Challenge Bibendum is voor het eerst gehouden in 1998, sindsdien is het een van ‘s-werelds gevestigde en meest belangrijke fora op het terrein van duurzame mobiliteit. Audi was al eerder de algehele winnaar bij een eerdere gelegenheid, in 2007, toen de competitie in Shanghai werd gehouden.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws