AudiBlog.nl

De Lifestyler: De nieuwe ABT AS3 Sportback

Audi_A3_Sportback_8V0_Front_DR

Meer plaats, meer style en – in de visie van ABT Sportsline – ook meer sportiviteit. De nieuwe Audi A3 Sportback is de compacte Lifestyler, die overal een goed figuur slaat. Premium tot in detail, zo is hij de basis voor de veredelingskunsten van de mannen uit de Duitse Allgäu. ABT sportsline had ten doel een soort uitroepteken te creëren voor de dynamiek en het zelfverzekerde design van de ABT AS3 Sportback.

Audi_A3_8V_Sportback_Side_DR

ABT Sportsline heeft twee tuning varianten beschikbaar: de spaarzame 1.4 TFSI brengt het middels ABT POWER “New Generation“ op 160 PK (118 kW) i.p.v. de standaard 122 PK (90 kW). het koppel gaat van 200 naar 250 Newtonmeter. Bij de 2.0 turbodiesel liggen de waarden na de krachtkuur op 170 PK (125 kW) standaard 150 PK/110 kW. Het koppel stijgt van 320 naar 360 Nm. De ontwikkeling van de 1.6 TDI en de 1.8 TFSI is al in volle gang.

De rij-dynamiek van de Audi A3 Sportback uit huize ABT spiegelt zich ook in zijn optische optreden: de grote voor spoilerlip en de ABT-grill harmoniëren mooi met de rest van de veranderingen. Zij tonen kracht en tegelijk elegantie. De achter-skirt-set met de typisch ABT 4-pijps uitlaten en de achterspoiler laten de A3 Sportback nog gedrongener overkomen.

De verenset van ABT verlaagt het zwaartepunt met 35 mm. En de grotere reminstallatie (345 mm diameter) met de bijpassende staalflex-remleidingen zorgen voor optimale vertragingen.

Audi_A3_8V0_Sportback_Back_DR

De optionele sportvelgen van het type DR zijn voor de AS3 Sportback leverbaar in de maten 18 en 19 inch. Bijpassende banden zijn van zelfsprekend ook beschikbaar.

Bron: ABT Sportsline


Gerelateerd nieuws