AudiBlog.nl

Techniekchef Hackenberg goed ontvangen bij Audi

Ulrich Hackenberg

De onlangs naar Audi gestuurde ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg kreeg na zijn toespraak op een bijeenkomst van 2,5 duizend Audi-managers in München een langdurig applaus. Hij is de opvolger van Wolfgang Dürheimer, die uit zijn functie is ontheven en waarvoor men binnen de VW groep een andere baan zoekt.
In een razendsnelle actie werd Dürheimer door de grote concernbaas Winterkorn vervangen door zijn oude kompaan Ulrich Hackenberg (63), die wordt gezien als het geheime wapen. Hij moet Audi terugbrengen naar de plaats die past bij het credo ‘Voorsprong door Techniek’. Menige Audi-medewerker kent Hackenberg nog want die begon al in 1985 in Ingolstadt en ging in 1998 naar VW. Vier jaar daarna ging hij weer naar Audi terug om in 2007 samen met Winterkorn weer te vertrekken naar Volkswagen. Hackenberg en Winterkorn zijn oude getrouwen die samen de zogenoemde MQB (Modularen Querbaukasten) en MLB (Modularen Längsbaukasten) hebben ingevoerd waarmee miljarden worden bespaard op de inkoop en productiekosten.

Lees het aartikel verder bij de bron

Foto: Audi AG


Gerelateerd nieuws