AudiBlog.nl

De wereldpremière van de nieuwe Audi A8 live op internet

A8 FLa

Opnieuw stelt Audi een nieuwe auto voor via het internet op 21 augustus a.s. om 09:00 uur. Audi MediaTV zendt online de wereldpremière uit van de nieuwe A8 die drie weken later op de IAA in Frankfurt aan het grote publiek zal worden getoond.
De A8 heeft Audi Matrix LED-koplampen. Met deze innovatieve technologie zorgt Audi voor een nieuw hoofdstuk in de lichttechniek van auto’s.

LED richtingaanwijzer nieuwe Audi A8

De bijzonderheid aan deze Audi Matrix koplampen is dat de richtingaanwijzer-verlichting achter elkaar oplichtende led heeft zodat ook bij slechtere weersgesteldheid en grotere afstand, duidelijk te zien is waar de auto naar toe zal afbuigen.

In de verbeterde koplampen liggen 18 led als een strip naast elkaar, onderverdeeld in zeven blokken. De achterlichten maken 24 led onderverdeeld in acht segmenten het mogelijk dat de richtingaanwijzer dynamisch verlicht wordt. Bij het knipperen wordt de richting in een ritme van 20 milliseconden via als het ware lopende led aangegeven van binnen naar buiten. Na 150 milliseconden zijn alle segmenten aan, na nog eens 250 milliseconden geven zij hun volle lichtsterkte af. Daarna wordt de richtingaanwijzer weer even donker en begint de cyclus opnieuw van voor af aan.

De nieuwe mogelijkheden van de Audi Matrix led-koplampen staan inmiddels bekend als baanbrekende innovatie. Per koplamp zorgen 25 led voor een zeer variabel groot licht. Krijgt de camera aan boord een ander voertuig in het vizier, dimmen de led of schakelen de led die op het andere voertuig schijnen automatisch helemaal uit zodat geen verblindingseffect ontstaat. De overige led blijven vol in actie om de omgeving van het andere voertuig goed verlicht te houden.

De Audi Matrix led-koplampen kunnen samenwerken met een op het navigatiesysteem gebaseerde bochtverlichting en, i.s.m. de Audi nachtzicht assistent, creëert het een markeringslicht als waarschuwing voor en aan voetgangers in het donker.

Audi AG

Audi MediaTV


Gerelateerd nieuws