AudiBlog.nl

Komt er ook een Audi TT e-tron?

audi-tt-e-tron

Audi heeft praktisch de eerste generatie Audi TT opnieuw uitgevonden en een zeer aantrekkelijk en modern dashboard er in opgenomen. De oude ‘klokkenwinkel’ had iets weg van de doorsnee sedans en Avants.

Sinds de eerste TT, heeft het portfolio van de Audi TT een ware explosie in alle richtingen doorgemaakt met een concepts als: hatchbak, off-roader of een nieuwe coupé.

Deze zomer zal Audi misschien wel de aandrijving van de Audi A3 Sportback e-tron, ook in de TT lepelen. In de A3 werkt de 1.4 motor samen met een elektromotor.
Op alleen elektrische aandrijving komt de A3 maximaal 50 kilometer ver. De CO2 uitstoot is voor de A3 vastgesteld op 37 gram hetgeen overeenkomt met een verbruik van slechts 1,5 liter/100km.

Het zou fantastisch zijn als de Audi TT ook een e-tron versie zou krijgen. Als je wilt lekker zuinig én milieuvriendelijk rijden en toch ook lekker sportief onderweg kunnen zijn als je dat wenst.
Want tenslotte van elk model zou een e ton versie komen, zelf denk ik dat de offroad concept het we eens zou kunnen krijgen.

We hebben nu de A3 later dit jaar de Q7 en dan in de nieuwe A4 2016 zal er ook een e ton versie volgen, en de jaren erna in vele typen.


Gerelateerd nieuws