AudiBlog.nl

Nieuw: straks Audi VR Experience configureren bij Audidealer

Audi VR Experience, Audiverkoop

Audi doet opnieuw een nieuwe grote stap bij de integratie van digitale technieken bij de autoverkoop: de zgn. “Audi VR Experience“ biedt klanten voor het eerst de mogelijkheid, bij een bezoek aan de Audidealer de wensauto m.b.v. een Audi VR Experience-bril te configureren en deze tot nu toe in ongekende realiteit te beleven.

Als eerste autobouwer ter wereld heeft Audi hiertoe een eigen software voor een Virtual- Reality-toepassing ontwikkeld. De bril toont alles in 3D en zijn met geluidseffecten bijna levensecht. De klanten kunnen zelfs virtueel op de bestuurdersstoel in de geconfigureerde Audi plaatsnemen of zelfs een blik in de kofferbak werpen.
Een camera volgt hiervoor de bewegingen van het hoofd van de gebruiker, het systeem past zo het beeld permanent aan. In het systeem zijn alle Audi modellen en opties beschikbaar: van kleuren, ledersoorten en decorlijsten tot aan de Infotainmentsystemen.

Het ‘Audi VR Experience’ is tevens met een Highend-koptelefoon van Bang & Olufsen uitgerust. Deze zorgt voor alle akoestische informaties, van het sluiten van deuren tot aan het geluid van het 14-kanaals Advanced-Sound-Systems van de Audi A8 en het gesprek met de Audiverkoper.

Bron: Audi


Gerelateerd nieuws