AudiBlog.nl

Details van de nieuwe Audi R8

Audi R8 2015

Op de officiële onthulling is het wachten tot 5 maart, wanneer in Genève het autosalon zijn deuren opent. Maar Audi kon zijn ongeduld niet de baas en geeft ons nu al een sneak preview (met een gecamoufleerde R8, maar toch). En daar zijn we te weten gekomen dat…

… de wielbasis van de R8 zo’n 3 centimeter langer is dan de Lamborghini Huracan waarmee hij zijn basis deelt. De Audi ligt daarentegen 22 millimeter lager tegen het asfalt. De nieuwe R8 is ook 9 millimeter lager én korter dan zijn voorganger. Door de struise wielen waar hij voortaan op huist, is hij ook 36 millimeter breder

… de R8 er voorlopig enkel komt met een 5,2 liter-V10. Omdat het bestaande cliënteel aangaf dat dat het blok was dat ze prefereerden. Overigens komt dat atmosferische blok in twee vermogensvarianten: een ‘instapper’ met 540 pk en een Plus-versie met 610 paarden. Die vallen te onderscheiden aan hun respectievelijke spoiler: een uitklappend exemplaar voor de mildste van de twee, tegen een vaste kofferlip voor de Plus. Gevraagd naar het klimaatonvriendelijke karakter van die geweldenaar antwoordde Audi trouwens dat ze ‘met de verschillende E- en G-Tron versies genoeg inspanningen leveren om dit mogelijk te maken.’ Hiep, hiep, hoezee voor de groene cel van Audi dus!

Lees het artikel verder bij de Bron

Audi R8 V10 Plus 2015: Technische gegevens:

Motor: 5,2-Liter-V10
Versnellingsbak: s-tronic
Vermogen: 610 PK
Koppel: 560 Newtonmeter
0 – 100 km/u: 3,2 s
0 – 200 km/u: 9,9 s
Topsnelheid: 330 km/u
Gewicht: 1630 kg


Gerelateerd nieuws