AudiBlog.nl

Audi Q5 maakt ‘Langste autonome autorit ooit’ (+video)

Audi Q5 maakt autonoom langste rit ooit

De autosector wil het initiatief voor de zelfrijdende wagen niet aan Google en andere tech-bedrijven laten. De Amerikaanse toeleverancier Delphi gaat daarom een zelfrijdende Audi Q5 voor het eerst de VS laten doorkruisen, van kust tot kust. Het gaat om de langste rit van een autonoom voertuig ooit.

Een aangepaste, door Delphi van sensoren voorziene Audi Q5 startte zondag aan de westkust in San Francisco en zou binnen ongeveer een week moeten aankomen in New York. De totale afstand van de rit bedraagt zowat 3.500 mijl, of 5.630 kilometer.

Drie chauffeurs kruipen afwisselend achter het stuur – niet om de wagen te besturen, maar om indien nodig in te grijpen.

Klik voor de rest van het artikel en de video, door naar de Bron


Gerelateerd nieuws