AudiBlog.nl

Audi Q6 wordt volledig elektrisch aangedreven Q

Audi Q6 teaser

Audi heeft tijdens de jaarlijkse persconferentie, een zgn. sneak preview gegeven van de komende volledig elektrische aangedreven Audi Q6. Deze staat op hetzelfde MLB-flatform als de nieuwe Audi Q7, maar wordt opgebouwd rond de batterij die naar verwachting meer vermogen zal hebben dan 100kWh – groter/sterker dus dan de 90kWh batterij van de nieuwe Audi R8 e-tron.

De elektrische Q zou oorspronkelijk de type aanduiding Q8 kunnen krijgen, maar in feite zal het model Q6 als type dragen. De Q8 zal het nieuwe Audi vlaggenschip worden in de Q-serie en is groter dab de Q7. De Q6 zal naar verwachting eind 2018 aan het publiek worden getoond

Volgens Ulrich Hackenberg, Audi’s R&D chef, is de Q6 al in ontwikkeling en de styling krijgt veel mee van de onlangs getoonde Prologue concept auto.

“De Q6 komt er,” zei Hackenberg. “Hij zal iets nieuws zijn en zal gepositioneerd worden als een auto met meer emotie en sportiviteit dan de huidige Q7. De Q7 is een auto voor zeven personen, de Q6 krijgt meer een coupé-achtige vorm.”


Gerelateerd nieuws