AudiBlog.nl

Audi Sport: Grondige WEC seizoen voorbereiding @ Sebring

Audi R18 e-tron quattro 2015-A

Audi heeft zijn pre-seizoen voorbereidingen voor het FIA World Endurance Championship (WEC) voortgezet met een tests op het circuit op Sebring (VS), tijdens de eerste week van maart.

Alle negen LMP1 coureurs legden op de testdagen gezamenlijk een afstand af van meer dan 6.000 kilometer in een testversie van de nieuwe Audi R18 e-tron quattro. Op het niet makkelijke circuit in Florida, dat vanwege zijn kenmerken wordt beschouwd als een zeer zwaar testcircuit, werd de nadruk op duurzaamheid gelegd.
Bij optimale weersomstandigheden op Sebring, heeft de ploeg van Audi Sport de doelstellingen die ze voor zichzelf hadden vastgesteld bereikt. “Alle coureurs waren enthousiast over de auto,” zei Chris Reinke, hoofd van LMP resumerend over de tests. “Onze Le Mans prototype voor dit jaar is een evolutie. Ondanks dit, de coureurs voelden duidelijk de verbeteringen op zoveel gebieden dat je dit bijna een nieuwe auto zou kunnen noemen. De nieuwe aerodynamica, bijvoorbeeld in samenwerking met het uitstekende werk van onze banden partner Michelin, maakt verbeterde prestaties absoluut mogelijk.”

Alle fabrikanten/merken zullen elkaar voor het eerst op een officiële gezamenlijke WEC-test ontmoeten, de ‘proloog’, vind plaats op het circuit van Le Castellet (Frankrijk), op 28 maart.

Audi Sport


Gerelateerd nieuws