AudiBlog.nl

Audi Sport TT Cup: Alexis van de Poele doet mee

 alex_poele_2015_audi_tt_cup

Hij stond reeds op de lijst van reservepiloten na de selecties, maar nu kreeg Alexis van de Poele te horen dat hij deel zal gaan uitmaken van het 18 piloten tellende deelnemersveld dat zal strijden voor de titel in de Audi Sport TT Cup, een merkencup die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. En zijn ambitie is duidelijk: strijden voor de overwinning!

Er zal dan toch een Belg present tekenen in de nieuwe Audi Sport TT Cup, het kampioenschap waar vol verwachting wordt naar uitgekeken! De sportieve verantwoordelijken van het merk met de ringen bevestigden dat ook Alexis van de Poele deel uitmaakt van het kransje van 18 piloten dat het eerste seizoen zal afwerken. “Een halve verrassing”, aldus de zoon van Eric, ex-piloot F1 en recordhouder wat betreft het aantal zeges in de 24 Uren van Spa. “Na een eerste selectie op basis van een motivatiebrief en mijn C.V., wist ik dat ik het tijdens de kwalificaties meer dan behoorlijk had gedaan. Maar omdat Audi vooral jongeren wilde aantrekken, wist ik ook dat mijn leeftijd wel eens een nadeel zou kunnen zijn. In juni word ik namelijk 26 jaar. Maar uiteindelijk diende deze schitterende opportuniteit zich toch aan en die wou ik niet laten passeren!”

De kalender
01-03 mei : Hockenheim (D)
26-28 juni : Norisring (D)
31 juli-2 augustus: Red Bull Ring (A)
11-13 september : Oschersleben (D)
25-27 september : Nürburgring (D)
16-18 oktober : Hockenheim (D)

Lees het artikel verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws