AudiBlog.nl

De nieuwe Audi R18 e-tron quattro ultra voor 2015

Audi R18 e-tron ultra 2015

Audi heeft tijdens haar traditionele presentatie van het autosportprogramma voor 2015 de nieuwe R18 e-tron quattro gepresenteerd. De nieuwe Audi R18 e-tron quattro is sterk verbeterd ten opzichte van de prototype uit 2014 en moet opnieuw ervoor zorgen dat de Duitse fabrikant voor de zesde maal op rij de legendarische 24 uur van Le Mans moet gaan winnen.

De nieuwe generatie prototype uit Ingolstadt is naast een nieuw uiterlijk ook onderhuids stevig onder handen genomen. Zo wordt de Audi R18 e-tron quattro voortgedreven door een 4.0 liter V6 turbo diesel en is het hybridesysteem flink verbeterd met zo’n 200kW oftewel 270pk. Naast meer vermogen stapt Audi over van de 2 Megajoules klasse naar de sterkere 4 Megajoules klasse.

Lees het artikel verder en zie meer foto’s bij de Bron


Gerelateerd nieuws