AudiBlog.nl

Kijk Audi’s nieuwe Le Mans R18 e-tron quattro strijder in de ogen

audi-r18-e-tron-quattro-le-mans-2015

Audi heeft z’n nieuwe R18 e-tron quattro voorgesteld. Die vierwielaangedreven endurance-racer komt uit in het FIA World Endurance Championship waarvan de legendarische 24 uurs race in Le Mans het hoogtepunt vormt. Audi won dat evenement al 13 keer.

Audi wil het vel van Porsche

Audi en Porsche horen dan wel tot dezelfde groep (ze zijn beiden eigendom van Volkswagen, nvdr), maar netjes samenspelen zit er niet bij. Porsche won Le Mans in de geschiedenis al 16 keer. Voor het eerst in 1970, voor het laatst in 1998. En Audi, dat duidelijk niet vies is van wat intern vuistwerk, wil de kroon van Porsche stelen. Maar in Stuttgart is men niet van plan om die naar Ingolstadt te laten verhuizen. En daarom stapte Porsche afgelopen jaar na ruim een decennium afwezigheid in het hoogste strijdtoneel (de prototypeklasse waarin om de eindoverwinning wordt gestreden) weer in de ring met de 919 Hybrid. Die strandde overigens op de plaatsen 37 en 38. Maar het merk heeft nog drie jaar de tijd om het record te redden.

Zie meer foto’s en lees het artikel verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws