AudiBlog.nl

Next-gen Audi A8 komt jaartje later

 

Audi A9, Audi A9 Coupe, Audi A9 four doors, Audi Prologue, Audi Prologue first picture, Audi Prologue the show car, LAAS, Los Angeles Auto Show 2014

Uit zeer goed ingelichte bron heeft onze redactie vernomen dat de Next-gen Audi A8, een jaar later op geïntroduceerd zal worden dan gepland omdat het concept een belangrijke wijziging zal ondergaan. Marc Lichte wil namelijk dat het nieuwe vlaggenschip, ook de optie Audi autonoom rijden mee krijgt.

Het mogelijk maken van autonoom rijden, vergt een behoorlijke aanpassing van de elektronische architectuur van de A8. Voor dit autonoom rijden zal de A8 o.a. gebruik maken van de cloud computersystemen, hetgeen betekend dat de auto constant communiceert met de mainframe computers waar bij actuele weg gesteldheden worden ge-upload en eerder vastgelegde weg gesteldheden, worden gedownload.

Verdere slimme ‘helpertjes’ aan de A8 zijn een groot aantal sensoren die 360 graden rond de auto in beeld kunnen brengen, een lange afstandsradar, laser scanners en een naar voren gerichte camera, middellange afstand die naar achteren gericht is en ultrasonische sensoren die aan de zijkanten van de A8 zitten.

Het is zeker dat de Next-gen A8, uiterlijk veel mee zal krijgen van de onlangs getoonde Prologue Concept. Mogelijk wordt de Next-gen A8 gepresenteerd op de IAA in 2017.


Gerelateerd nieuws