AudiBlog.nl

Belgian Audi Club Team WRT: Blancpain Sprint 2015 – Nogaro (FR)

WRT Audi Podium @Nogaro

Het Belgian Audi Club Team WRT kende afgelopen weekend tijdens de traditionele ‘Coupes de Pâques’ in het Franse Nogaro een eerder geslaagd debuut in de Blancpain GT Series. Het Belgische team keert huiswaarts met een zege en drie extra podiumplaatsen.

Vooral Stéphane Ortelli en Stéphane Richelmi straalden maandagavond. Tijdens deze openingsmanche van de Blancpain Sprint Series, realiseerden de twee Monegasken de snelste tijd in de kwalificaties, wonnen ze de kwalificatierace én eindigden ze tweede in de kampioenschapsrace. Verder viel ook de knappe prestatie van Christopher Mies en Enzo Ide te noteren die met twee derde plaatsen twee keer mee het podium op mochten.

WRT Audi R8 LMS @Nogaro_2

Frank Stippler en James Nash, slachtoffers van een lekke band op zondag tijdens de kwalificatierace, knokten zich op maandag vanuit 11de stelling dan weer naar een 6de plaats, goed voor enkele belangrijke punten met het oog op het kampioenschap.

WRT Audi R8 LMS @Nogaro_1

Het enige minpunt dit weekend voor het Belgian Audi Club Team WRT was echter het forfait van Audi #1, de bolide van Laurens Vanthoor en Robin Frijns. Na een schuiver door de jonge Nederlander tijdens de kwalificaties, bleek het chassis te fel beschadigd, waardoor ze hun kansen niet konden verdedigen. Met heel wat revanchegevoelens trekt het duo dan ook richting Brands-Hatch!

Belgian Audi Club


Gerelateerd nieuws