AudiBlog.nl

BES: Pieter Schothorst met Belgian Audi Club Team WRT

R8 LMS Belgian Audi Club Team WRT Pieter Schothorst

Na twee seizoenen in de Porsche-merkencups te hebben gereden, stapt coureur Pieter Schothorst over naar de GT-competitie in de hoog aangeschreven Blancpain Endurance Series. Vanaf komend weekeinde, bij de seizoensstart op het beroemde ‘Autodromo Internazionale di Monza’ in Italië, bestuurt hij een Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT. Tegelijkertijd wordt McGregor partner van het team, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de succesvolste GT-teams in Europa. Ook Cashper Friendly Finances ondersteunt het project van Pieter Schothorst in de Blancpain Endurance Series.

“Leuke dingen komen vaak onverwacht, en zeker in de autosport”, vertelt Pieter Schothorst over deze plotselinge ontwikkeling. “Vorige week nog zag het ernaar uit dat ik het komend seizoen geen vast programma zou hebben, maar dit weekeinde kreeg ik een telefoontje van het Belgian Audi Club Team WRT dat er een vacature in het team was ontstaan, en de vraag of ik interesse had. Dat had ik natuurlijk! Gelukkig had ik bij de FIA op basis van mijn behaalde resultaten al een indeling in een rijderscategorie voor lange-afstandsraces aangevraagd. Ik ben ingedeeld in de categorie ‘zilver’. Met het team werd ik het snel eens over de invulling van de details. Dat betekent dat ik nu het hele seizoen in de Blancpain Endurance Series ga rijden, met de 24 Uur van Spa-Francorchamps als hoogtepunt van het seizoen.”

Lees het artikel over Pieter verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws