AudiBlog.nl

Lekker luchtig in de Audi TT Roadster (rijtest)

Audi TT Roadster rood

In de jaren negentig voelde Audi zich vertrouwd in diverse marktsegmenten, maar met de Audi TT boorde het merk ineens een andere doelgroep aan.

Die non-conformistische houding en het uitgesproken design van het model leiden er wel weer toe dat de opvolgende generaties volgens strikte regels zijn vormgegeven. Dat blijkt ook uit de nieuwe Audi TT Roadster.
Tot eind jaren negentig was Audi een behoorlijk traditioneel merk, maar door de gedurfde TT op de markt te brengen ontstond het besef dat het ‘out of the box’ denken grote voordelen kan opleveren. Sinds die tijd bouwt Audi aan een nog steeds groeiend programma van lang niet altijd voorspelbare modellen.

Evolutie

Met een lengte van 4,18 meter blijft de TT lekker compact. Ook behoudt het model de relatief bolle voor- en achterkant. Verder domineert aan de voorzijde de grote singleframe grille geflankeerd door platte koplampen waarin de nieuwste verlichtingstechnieken worden toegepast. Audi had bij de lancering de drie generaties van de TT bij elkaar gezet en dan is heel duidelijk te zien dat het ontwerp alleen maar evolueert.

Lees de rijtest verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws