AudiBlog.nl

Schuler vernieuwt persen bij Audi

Müller Weingarten testpersen bij de gereedschapsmakerij van Audi in Ingolstadt

Schuler heeft twee mooie opdrachten verworven bij Audi. De eerste daarvan is de levering van een nieuwe 2.500 tons testpers voor de gereedschapsmakerij van Audi in Neckarsulm. Daarnaast kreeg de afdeling hydrauliek van Schuler Service onlangs de opdracht voor de modernisering van negen testpersen bij de gereedschapsmakerij van Audi AG in Ingolstadt.

De 2.500 tons testpers is vorige week officieel in werking gesteld door Nils Schmid, minister van Financiën en Economie van de deelstaat Baden-Württemberg en Hubert Waltl van de Audi Board en ondernemingsraadvoorzitter Norbert Rank. De Audi Gereedschapmakerij in Neckarsulm produceert elke dag intelligente gereedschappen voor alle carrosseriedelen. Dr. Hubert Waltl benadrukt: ‘Tooling is altijd al een van onze kerncompetenties. Het is ook de verdienste van Neckarsulm dat wij voortdurend onze capaciteit vergroten en Audi houdt haar voortrekkersrol als gereedschapsbouwer van de Audi Groep. Met de nieuwe dieptrekpers verhogen we de kwaliteit en de prestaties van onze gereedschappen enorm.’ De nieuwe testpers heeft een perskracht van 2.500 ton, dat is gelijk aan het gewicht van ongeveer 1.400 Audi A6’s, waarmee plaatdelen gevormd kunnen worden. De pers weegt zelf 725 ton. De vormgeving van de pers maakt het mogelijk om grote stalen delen en zelfs aluminium deuren te vormen. Met deze investering versterkt Audi de Neckarsulm site en levert zo een waardevolle bijdrage aan het veiligstellen van banen. Momenteel werken er in Neckarsulm tooling ongeveer 500 medewerkers.

Lees het artikel verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws