AudiBlog.nl

Audi R8 e-tron rijdt volledig zelfstandig

Audi R8 e-tron @ CES ASIA

Audi heeft een zelfrijdende conceptversie van de R8 e-tron getoond. Dankzij de aanwezigheid van de zfas-boordcomputer en tal van sensoren moet de elektrische auto autonoom kunnen rijden. De zelfrijdende modus is door de chauffeur handmatig in en uit te schakelen.

Het conceptvoertuig is door Audi op de CES Asia-beurs getoond. De Duitse autofabrikant heeft de eerder gepresenteerde R8 e-tron als basis genomen en deze voorzien van diverse elektronica om autonoom rijden mogelijk te maken door de omgeving continu te analyseren. Zo is de elektrische auto uitgerust met een vernieuwde laserscanner. Ook zijn er camera’s in het voertuig verwerkt, evenals ultrasoonsensors en radarmodules aan de voor- en achterzijde van de R8 e-tron.

Lees het artikel verder bij de Bron


Gerelateerd nieuws