Continental WinterContact ™ TS 850 winterband testwinnaar bij Auto Zeitung winterbandentest

 

 

 

De nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 winterband heeft bij de winterbandentest van het gerenommeerde Duitse automagazine Auto Zeitung een eerste plaats behaald. De testredactie van het tijdschrift had vooral lof voor het uitgebalanceerde rijgedrag en het hoge veiligheidsniveau. In de test besteedde Auto Zeitung ook aandacht aan de relevantie van het nieuwe EU-bandenlabel voor winterbanden.

 

Bij de winterbandentest van Auto Zeitung werd de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 getest in de populaire maat 205/55 R 16 H. Het testvoertuig was een Ford Focus 1.6 EcoBoost. Op een groot aantal testonderdelen scoorde de winterband zeer goed zoals bij het remmen op nat asfalt en bij de beoordeling van de rolweerstand. In de conclusie was de testredactie van Auto Zeitung duidelijk: “op elke ondergrond valt de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 op door zijn uitgebalanceerde weggedrag. Bovendien overtuigt hij door een hoge mate van grip – het grensbereik ligt ver weg.”

 

Relevantie van het nieuwe EU-bandenlabel

 

Bij zijn winterbandentest ging Auto Zeitung ook in op de relevantie van het nieuwe EU-bandenlabel bij de aanschaf van winterbanden. Hun oordeel: “Het nieuwe bandenlabel zegt niets over de wintereigenschappen van een band en is derhalve slechts een vage oriënteringshulp. Echte bandentests met een veelvoud aan testcriteria kunnen niet door een ‘sticker’ worden vervangen.”

 

De nieuwe ContiWinterContact™ TS 850

 

De ContiWinterContact™ TS 850 winterband is speciaal ontwikkeld voor compacte auto’s en middenklassers – een zeer populair segment in Europa. Door het compleet nieuwe profiel en de nieuwe lamellentechnologie valt de nieuwe band op door zeer goede grip op besneeuwde én ijzige ondergrond. Ook het rijgedrag op zowel droge als natte ondergrond is optimaal. Andere belangrijke pluspunten zijn de korte remweg (ook op nat wegdek), de lange levensduur en de geringe rolweerstand. Dit laatste draagt bij aan een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik en dus aan het beperken van emissies.

 

Winterbandenproductie sinds mei van dit jaar

Continental is afgelopen mei al begonnen met de productie van winterbanden om aan de verwachte grote vraag te kunnen voldoen. Dit jaar denkt Continental in totaal circa 20 miljoen winterbanden voor personenwagens te produceren.

 

 

Continental Nederland

 

Gerelateerde artikelen