Oorzaak brand R8 bekend

In het voorjaar gingen foto’s rond van een uitgebrande Audi R8 op de Nürburgring. In een interview met de directeur van Quattro GmbH wordt de oorzaak van de fik bekend. En er is nog meer nieuws uit de snelle hoek van Audi.

Audi testte in het voorjaar in samenwerking met Quattro GmbH een tiencilinderversie van de R8, die als RS8 door het leven gaat. Tijdens de proefritten op de Nürburgring ging daarvan een prototype in de brand. In de Zweedse pers legt Quattro-directeur Werner Frowein uit waarom. “We waren aan het testen met de biturbo V10 uit de Audi RS6. Door problemen met de koeling van de turbo’s zijn tijdens die sessies drie prototypes uitgebrand. We kregen het niet voor elkaar omdat de motor in het midden ligt.” Die 580 pk sterke V10 gaat dus aan de neus van de RS8 voorbij. “Nu zijn we bezig met een tiencilinder met iets meer dan 500 pk.”

Bron & meer info www.autoweek.nl

Gerelateerde artikelen

Video: Een eerbetoon

Porsche introduceerde 25 jaar geleden de Boxster, een model dat niet alleen bijzonder succesvol zou blijken, maar ook een van ’s werelds puurste en best

Lees verder »