Zoek

Audi A5 3.0TDI quattro test

De Audi A5 3.0TDi quattro.

Ik moest even echt bij zinnen komen toen ik deze Audi had gereden. Ik ben namelijk van mening dat dit een van de beste Audi’s is waarmee ik ooit heb gereden, Het is zeker een van de allerbeste Auto’s die ik ooit heb bestuurd.

Dus ik ben opnieuw het pad opgegaan om de auto op enkele listige weggetjes op zijn falie te geven, maar nee hoor, niets hield me tegen om de A5 te verschalken. Wat een wegligging en het quattro systeem is superieur. Bij ales wat je doet optimale grip.

Strakke meters en mooi ingelegd in het dashboard.

Het model is mooi strak sierlijk en zeer mooi vormgegeven, een juweel. De TDI is verrassend een hog koppel 500nm en een heerlijke motor met common rail techniek. Een fijn schakelende 6 bak. Het is echt een sportieve auto.

Mooi leder in Kaneel bruin met hout inleg in deuren en console.

De 3.0TDI motor reageert erg gretig en prettig, lekker stil en het geeft je steeds een opppepper met optrekken, wat een strijd lust. van 0 naar 100 in 5,9s. Het onderstel is prima in staat om de boel in krappe bochten in het gareel te houden, ook dankzij het vierwiel aangedreven aandrijving.

Stoere 18 inch velgen.

Het comfort is prima in orde, waarschijnlijk zelfs beter dan de S5, dus de 3.0TDi is de A5 die je moet hebben. Bestel er een S line exterieur pakket bij en je hebt de looks van de S5.

Mooie vormgegeven voorzijde met de xenon lampen met LED’s.

Voor het dagelijks verbruik een zeer fijne auto. Met een gustig brandstof verbruik. Al met al een aanrader.

Kleur Meteogrijs metallic.

Kijk in de rubriek prijslijsten voor jouw model en prijs stelling.

Bestel het Pro line pakket, DVD navigatie, telefoon, velgen en sportstoelen zo ie zo.

En voor meer lekkers informeer je dealer

3 gedachten over “Audi A5 3.0TDI quattro test”

  1. Deze A5 lijkt heel erg op de A5 die ik in de showroom zag bij Wittebrug. Dezelfde mooie lavagrijs lak. Leuke review ga zo door!!

    AudiBlog zegt; Dank wij gaan zo door. Is de nieuwe site mooier zo? Khitan de kleur van de A5 is Meteogrijs, Lava grijs is voorbehouden aan de A3, A4 en Allroad. Was deze kleur mar op de A5. Ik vindt die namelijk zelf ook erg fraai.

  2. In het echt is ie nog mooier! Zeker in combinatie met de lederen chocoladebruine bekleding.

  3. Goede nacht,

    Ik heb er het geld niet voor maar wat een toffe auto! Mooi design en heel strak model. Als ik de hoofdpreis zou winnen was dat de eerste auto die ik op zou halen!

    Groeten, Marcel

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen