Zoek

Christijan Albers nog steeds in gesprek met Audi

Christijan Albers (foto) weet niet welke kant het met zijn loopbaan op zal gaan. De oud-Formule 1-coureur reed afgelopen seizoen in de Duitsland in de DTM voor Audi. Hij investeerde eigen geld om de automaker uit Ingolstadt te overtuigen van zijn kwaliteiten en hem op te nemen in het sportwagenprogramma van de succesvolle formatie die jarenlang domineerde in langeafstandsraces.

Zijn doorzettingsvermogen werd beloond en Albers reed de laatste race van het seizoen in Amerika in een Audi R10 TDI. Hij werd tweede in Laguna Seca. Maar inmiddels heeft Audi aangegeven nog maar aan twee races deel te nemen en de American Le Mans Series van haar programma te schrappen: geld besparen. “Het kan alle kanten op,” zegt Albers vanuit zijn woonplaats Monaco. “Niemand weet het. Als je Jenson Button of Rubens Barrichello (Honda’s F1-coureurs zonder werk) aan de lijn zou hebben, zouden ze ook zeggen dat ze niet hadden verwacht nu zonder team thuis te zitten.”

Albers wil niet van een teleurstelling spreken. “Nog niet,” zegt hij. “Want ik ben nog steeds met Audi in gesprek, maar er is op het moment niets gaande. De kans is 50/50: ja of nee. En dat zou toch ook een goed gevoel moeten geven? Ik ben alleen God niet, ik kan de beslissing niet nemen.”

Via: Sportweek

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen