AudiBlog.nl

Audi A8 Hybrid

Audi A8 hybrid

Audi presenteert de A8 hybrid als een techniek studie op de Salon In Genève. Zijn beide motoren – een 2.0 TFSI en een E-machine – hebben samen een vermogen van 180 kW (245 pk) en leveren een koppel van 480 Nm. Zij leveren samen soevereine prestaties vergelijkbaar met een grote zescilinder.

En ook wat het verbruik betreft speelt de consequente Downsizing in combinatie met de voordelen van het elektrificering haar voordelen uit – deze bedraagt gemiddeld slechts 6,2 liter per 100 km. Dat is gelijk aan een CO2-waarde van 144 gram/km.

De Audi A8 hybrid is als parallel-hybrid opgebouwd – een hoog efficiëntiënt principe, dat onnodige wrijving- en vermogensverliezen vermijdt. Tussen de viercilinder-benzinemotor met 155 kW (211 pk) en de 8-traps-tiptronic is een krachtige elektromotor geïntegreerd. Deze levert nogmaals 33 kW (45 pk) en vette 211 Nm aan koppel extra.

De A8 studie is een full-hybrid en kan alleen met de benzinemotor – of met de elektromotor gereden worden, of kan de kracht van beide aandrijvingen combineren


Gerelateerd nieuws